Informare DSP Neamt, situatia Covid 19 la zi: În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 3.328 cazuri covid-19.
Au fost raportate 115 decese – 53 de femei și 62 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 14.514 persoane, fiind lucrate în total 43.029 teste. 40,30 % din testări sunt realizate la Spitalele din județul Neamț.

Începând cu 1 august a.c. au fost înregistrate 1.996 cazuri. Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Roman cu 176 cazuri și Piatra Neamț cu 130 cazuri. Au fost înregistrate 30 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

GRAFIC CAZURI CONFIRMATE, ÎN ULTIMELE 14 ZILE

În perioada 26 septembrie – 2 septembrie au fost raportate 323 cazuri noi și 2 decese (2 femei cu vârste de 47 și 53 de ani).

Precizăm că în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț au murit mai multe persoane infectate cu Sars Cov 2. Epidemiologii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț analizează cazurile pentru a determina cauza precisă a decesului, în vederea realizării raportărilr în conformitate cu prevederile metodologiilor.

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

1. În cadrul unui centru rezidențial pentru bătrâni din comuna Poiana Teiului au fost depistat un focar covid-19. În total sunt infectați 9 beneficiari și 2 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată.

2. În cadrul unui centru rezidențial pentru bătrâni din comuna Girov au fost depistat un focar covid-19. În total sunt infectați 14 beneficiari și 5 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată.

3. În CSPAH Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarului, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică, astfel că, până în prezent în centru au fost confirmate covid-19 pozitive 71 de cazuri. Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Au fost efectuate dezinfecții terminale și au fost reorganizate spațiile pentru asigurarea funcționării unității. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt
supravegheați clinic și epidemiologic.

4. În Spitalul Municipal de Urgență Roman au fost depistate 2 focare COVID-19, în cadrul Secției de obstetricăginecologie și Secției de neurologie. În total sunt infectați 19 salariați: 12 asistente medicale și 7 infirmiere.

Persoanele au fost internate spitale suport covid-19 din județul Neamț. Personalul secțiilor afectate a fost testat. Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ.

În prezent, 299 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț. 10 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 37 suspecți.

Din spitalele din județul Neamț au fost externate 2.352 persoane. Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 3.922 decizii de carantinare și 958 decizii de
prelungire a izolării. 1.898 au fost izolate in spitale suport covid-19 din județul Neamț, începând cu data de 23 iulie 2020.

I. C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.