DSP Neamt anunta ca incepand de ieri, 31 martie, Spitalul Judetean Neamt este doar pentru tratarea cazurilor de Covid 19. Pacientii cu alte afectiuni vor fi tratati la alte 5 spitale din judet, insa nu trebuie sa mearga direct la spital, ci sa ia legatura mai intai cu medicul de familie sau cu un centru de permanenta. ”Începând cu 31 martie 2020, conform Ordinului ministrului sănătății nr.533/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr.263/31.03.2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a devenit în mod oficial spital de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2cu și fără alte patologii.

Față de această situație, populația județului Neamț care nu prezintă suspiciuni de infectare COVID-19, beneficiază de asistență medicală spitalicească la nivelul celorlalte unități sanitare publice din județ, respectiv:

  • Spitalul Municipal de Urgență Roman
  • Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț
  • Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani
  • Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman.

Adresăm pe această cale rugămintea ca, pentru cazul în care apar simptome ale oricărei afecțiuni, populația să apeleze, în ordine, medicul de familie/centrele de permanență organizate în zonele în care locuiesc sau, după caz serviciul unic de urgență „112”, în vederea stabilirii conduitei medicale ulterioare.

Respectarea acestor reguli va conduce la reducerea riscului de contaminare pentru pacienți și totodată la o bună organizare a Unității de Primire Urgențe în vederea asigurării asistenței medicale de urgență pacienților pozitivi COVID-19”, se arata intr-un comunicat DSP Neamt.

I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.