Comunicat de presa, DSP Neamt: În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 4.606 cazuri covid-19.
Au fost raportate 133 decese – 60 de femei și 73 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 15.742 persoane, fiind lucrate în total 47.556 teste.

GRAFIC CAZURI CONFIRMATE, PE LUNI, DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEILocalitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț cu 335 cazuri și municipiul Roman cu 233 cazuri. Au fost înregistrate 56 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

GRAFIC CAZURI CONFIRMATE, ÎN ULTIMELE 14 ZILEÎn perioada 9 octombrie – 16 octombrie au fost raportate 677 cazuri noi și 11 decese.
În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

1. În Spitalul Municipal de Urgență Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarelor, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică. În urma testărilor personalului din ultimele zile, au fost confirmate 68 de cazuri la salariați, personal medical și administrativ. Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic, epidemiologic și de laborator.

2. La Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț a fost depistat, luni, un focar covid. Din 87 de beneficiari, 25 sunt covid pozitivi, 62 negativi. Din 36 de salariați testați, 6 sunt pozitivi. Beneficiarii pozitivi au fost evaluați – nu au necesitat internare. Starea lor de sănătate este monitorizată zilnic de către personalul centrului, medicii de familie și asistenții medicali. A fost efectuată dezinfecția unității și reorganizate încăperile – cazurile pozitive fiind separate de cele negative. Ancheta este în derulare.

3. La Centru de Ingrijire și Asistenţă Bozienii de Sus, a fost depistat sâmbătă 10.10.2020 un focar. 81 de persoane infectate Sars-cov-2, din care 55 de beneficiari. Unitatea a fost carantinată începând cu 11.10.2020.

Măsuri:
• Au fost stabilite ture de lucru -14 zile izolare/carantină în centru, 14 zile izolare/carantină la domiciliu, in functie de starea clinica si declaratia pe proprie raspundere a fiecarui salariat.
• Salariaților pozitivi li se instituie măsura de izolare la serviciu/spital/domiciliu.
• Membrilor familiilor salariaților pozitivi li se instituie măsura carantinei la domiciliu.
• Salariaților negativi, contacți în focar, li se instituie măsura carantinei la serviciu/domiciliu.

Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ. În prezent, 419 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul
Neamț. 15 persoane confirmate covid, 1 suspect și 2 persoane cu test covid negativ sunt internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț 2.875 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport covid din județul Neamț
Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 5.241 decizii de carantinare și 1.482 decizii de prelungire a izolării.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.