In urma cu 3 zile, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, acuza vehement guvernul PNL ca ar fi modificat conditiile in care mieii se pot sacrifica si taia de paste, cerand pe un ton imperativ si in termeni duri, ”Opriti-va ticalosilor! Lasati-ne sa ne sacrificam mieii in buna traditie romaneasca!

Intre timp a venit si raspunsul Directiei Sanitare Neamt, care intr-un comunicat de presa arata ca mieii se pot sacrifica si vinde exact in aceleasi conditii ca anul trecut cand la guvernare era PSD si ca nu s-a schimbat nicio norma sanitar veterinara, privind sacrificarea mieilor.

Iata reactia DSV Neamt: ”Sacrificarea şi comercializarea mieilor în perioada Sărbătorilor pascale ale anului curent se face în aceleaşi condiţii ca şi în anii precedenţi, neexistînd anul acesta nici un fel de prerogative în plus. Amenajarea spaţiilor destinate sacrificării temporare a mieilor a fost posibilă în orice UAT din judeţul Neamţ iar comunicarea cu privire la această activitate şi condiţiile în care trebuie să se desfăşoare a fost adusă la cunoştinţă încă din data de 12.03.2020.În urma comunicării nu am primit nici o solicitare de aprobare a vreunui spaţiu pentru organizarea sacrificării temporare a mieilor cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare.

Facem precizarea că informaţiile asumate şi distribuite în spaţiul public de către preşedintele CJ Neamţ lonel Arsene fac parte din categoria fake news şi sînt menite să dezinformeze într-un stil grosolan opinia publică. GuvernuI României şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu au impus nici o modificare a legistaţiei, în sensul de a îngreuna activitatea specifică de sacrificare şi comercializare a mieilor, ci din contra, au trasat sarcini clare structurilor teritoriate DSVSA de a sprijini şi ajuta crescătorii de animale şi activitatea lor comercială.
Considerăm că, astfel de susţineri sunt de natură de a discredita pe de o parte serviciile sanitare veterinare ale instituţiilor din Neamţ şi a crea în rînduI populaţiei cît şi a crescătorilor de animale o stare de confuzie care nu este conformă cu realitatea”, se arată în comunicatul de presă al DSVSA Neamţ.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.