Discurs halucinant al Protosinghelului Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii de maici de la Durău.

Acesta tine de luni de zile predici enoriasilor, carora le spune ca daca se vaccineaza, mor. Duhovnicul crede ca vaccinurile sunt facute pentru implantarea de cipuri, controlarea funcțiilor organismului prin rețelele 5G si sustine teorii cu nanoparticule, cu oameni de care se lipesc magneți la locul injecției. Vaccinul este considerat otravă, existența pandemiei este negată, iar scopul ar fi, susține preotul, reducerea masivă a populației de pe Pământ și instalarea unui Guvern mondial, scrie reporteris.ro

Duhovnicul nu-si sustine teoriile doar in biserica, ci le-a cuprins si intr-o carte si le-a pus si pe un CD, care se vand la usa bisericii din manastire.

Fragment dintr-o predica: „Transumanismul este o mișcare care dorește crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste așa zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau așa zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem ușor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare și cu rețeaua 5G. Reducerea populației prin vaccinare, găsiți aici (în carte – n.r.) declarațiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populația. Prin vaccinare (…)

Mai multe detalii, in articolul reporteris.ro, Delirul lui Rasputin al Moldovei în inima ortodoxiei, la Mănăstirea Durău: „Dacă te-ai vaccinat, ești mort!”

Reactia Patriarhiei nu a intarziat sa apara, si este una de respingere fermă a unui astfel de discurs in sanul bisericii. ”Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii.

Efectul lor este unul total smintitor. Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte. Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte ”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, citat de dcnews.ro

I.C.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.