Laurentiu Dulama a stat pe tusa 1 an si 4 luni dupa ce a fost demis din CJ Neamt printr-un ordin de prefect al Danielei Soroceanu, dovedit ulterior in instanta ca fiind nelegal, chiar abuziv. Nu a dus-o chiar greu in acest rastimp, colegii lui din PMP, avand grija sa-l puna consilier la Salubritas, de unde a incasat vreo 4.000 de lei pe luna, deci a consiliat de i-au mers fulgii.

La vremea cand a pierdut si calitatea de consilier judetean si functia de vicepresedinte al CJ Neamt, Dulama spunea ca pe langa actiunea in instanta, va face si o plangere penala pe numele Danielei Soroceanu. Intre timp, dupa ce a fost repus (a se citi reprimit) pe functie, Dulama a devenit cam confuz si a uitat ce spunea in urma cu mai bine de un an, ba chiar a negat astazi (26 iulie) intr-o conferinta de presa ca ar fi spus vreodata asa ceva. Ca sa-i reîmprospatam memoria, republicam materialul video de mai jos, realizat anul trecut (aprilie 2018) imediat dupa sedinta de CJ in care a fost pus in aplicare ordinul de prefect, cand Dulama spunea cu subiect si predicat (minutul 4:33): ”Ma voi adresa instantelor judecatoresti abilitate, respectiv in contencios administrativ, dar voi face si o plangere pentru abuz in serviciu (n.n. infractiune) pentru Doamna Soroceanu, pentru ca ma consider nedreptatit (…) si consider acest ordin un abuz.

Intrebat in conferinta de presa de astazi de la sediul PMP Neamt, daca tulburarile de memorie au survenit in urma unor negocieri cu Ionel Arsene, Dulama a ocolit raspunsul, motivand ca discutiile cu Arsene au caracter privat. Vicepresedintele CJ Neamt a demonstrat ca perioada de repaus i-a cam afectat si capacitatile intelectuale, pentru ca discutiile despre functii publice sunt de interes public. Discutiile private sunt cu totul altceva.

Potrivit unor surse, Dulama ar fi negociat intoarcerea in CJ, in pozitia ghiocel in fata lui Arsene, care s-ar fi putut folosi de zeci de tertipuri prin care PMP-istul ar mai putea fi tinut pe dreapta o buna bucata de timp. Dar cum salariul de peste 10.000 de lei pe luna este cu mult mai important, Dulama a dat dovada ca s-a facut baiat cuminte, de aceea, Arsene l-a coborat din biroul din podul CJ si i-a dat unul pe palierul pe care se afla toate birourile institutiei, sa fie si el in rand cu lumea. Dulama a primit si atributii, ca sa nu zica cineva ca incaseaza salariu degeaba. El se va ocupa de Troleibuzul SA (societate care se indreapta cu pasi repezi spre faliment) si de Spitalul de Psihiatrie de la Roman.

Mai jos, declaratiile lui Dulama din conferinta de presa de astazi (minutul 15:50):

Ionut CORFU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.