Laurentiu Dulama pune pe jar scena politica din Neamt si anunta ca PMP Neamt ar putea rupe majoritatile pe care le are cu PSD-ALDE, atat la Consiliul Judetean Neamt si Consiliul Local Piatra- Neamt, cat si in alt consilii locale din judet.

Reamintim ca dupa alegerile locale, PMP a fost de acord sa faca majoritati cu PSD- ALDE, astfel, alianta reusind sa-si impuna presedinte de Consiliu Judetean, dar si un viceprimar la Piatra- Neamt. Si PMP a iesit castigat din aceasta miscare, avand pe Laurentiu Dulama vicepresedinte de Consiliu Judetean si pe Bogdan Gavrilescu, viceprimar la Piatra- Neamt, de aceea este greu de crezut ca va face acest pas si este foarte posibil sa ramana doar la stadiul de declaratie politica in scop strict electoral.

Declaratia a fost facuta de Dulama in conferinta de presa de astazi, de la sediul PMP Neamt, alaturi de presedintele Dulama, fiind si Costache Lupu, candidat pentru Senat, Cristian Petrescu, candidat pentru deputati si Marian Bursuc, de asemenea candidat pentru Camera Deputatilor: ”Vom reconsidera majoritatile din tot judetul. Faptul ca ALDE s-a instalat in caruta PSD si asteapta acum cuminti voturi, ne face sa ne gandim serios la aceasta varianta. ALDE este un simulacru de partid si aceasta alianta, PSD-ALDE, aparuta in Neamt si nu numai este una nefireasca. Nu putem accepta ca ALDE sa plimbe prin judet un candidat din alta parte, totul, doar in scop electoral. Nu ne jucam cu cuvintele, nu facem promisiuni, dar, din acest moment vom reconsidera unele majoritati”, a declarat Dulama.

El a mai spus si ca din cauza presiunilor PSD- ALDE, PMP a ramas fara reprezentanti in sectiile de votare din doua comune, ceea ce l-a facut sa se gandeasca si mai serios la ruperea majoritatilor.

Conform celor spuse de Dulama, PMP a intrat in aceste majoritati in interesul cetatenilor si constata ca dupa 5 luni, nu s-a putut face nimic in acest sens.

Daca PMP iese din majoritatile facute cu PMP-ALDE, mare lucru nu poate schimba, pentru ca presedintele CJ si viceprimarii, pot fi schimbati doar cu votul a doua treimi dintre consilieri. In schimb, vor putea face majoritati cu consilierii PNL si pot pune piedici trecerii unor proiecte de hotarari ale PSD-ALDE, sau invers, vor putea trece la vot proiectele PNL sau PMP, tragand pe linie moarta primarii, viceprimarii, sau presedintele de CJ ai PSD sau ALDE

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cetățene CORFU, vă rog să nu mai induceți în eroare nemțenii cu știri electorale false și vă rog să scrieți articolele corect din punct de vedere gramatical, nu de alta dar în această perioadă ați criticat candidați pe această temă. Apropo, conform legii președintele și vicepreședinți consiliului județean cât și viceprimarii pot fi schimbați cu jumătate plus unul din numărul de consilieri. În rest să auzim numai de bine cetățene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.