Pompierii din Piatra- Neamt, au avut duminica doua interventii, inca de la primele ore ale diminetii. Una dintre ele a fost la un PUB din centrul orasului, unde din fericire, au reusit sa lichideze focul inainte ca acesta sa se extinda.

   Duminică, 27.09.2015, la ora 05:15, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu care afecta două europubele din municipiul Piatra Neamţ, Bulevardul Dacia. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lichidat în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars o europubelă în totalitate, o jumătate din cea de-a doua şi deşeurile din interiorul acestora. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.  

Duminică, 27.09.2015, la ora 10:23, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un restaurant din municipiul Piatra Neamţ, strada Mihail Kogălniceanu. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, constatând că ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Pompierii au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea de pe coşul de fum şi s-a degradat vata minerală din jurul acestuia. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

 

Cu scopul prevenirii producerii incendiilor (cele mai multe incendii care se produc pe timpul sezonului rece izbucnesc de la coşul de fum), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte nemţenilor următoarele:

  • Verificarea, repararea şi izolarea termică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE- ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.