După doi ani și jumătate de anchetă (expertize peste expertize, audieri, etc.), s-a reușit aflarea cauzei incendiului de la Spitalul Județean Neamț, în urma căruia au murit 15 oameni.

Conform unui raport existent la Înalta Curte de Casați și justiție, cauza ar fi fost o candelă manevrată de o asistentă. Cu alte cuvinte, cazul e ca și rezolvat, vinovatul a fost găsit. Rămâne de văzut dacă toți cei implicați în mutarea Secției ATI care funcționa fără aviz DSP și fără o minimă protecție la incendiu, vor fi scoși basma curată.

Raportul final de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la incendiul de la spitalul din Piatra Neamț arată că incendiul a pornit de la asistenta din salon care manevra o candelă ce a fost adusă la capul unui muribund în secția ATI fără ventilație, tranmite presa centrală.

Deși exista inițial și suspiciunea unui scurtcirucuit, acesta a apărut ulterior ca urmare a propagării incendiului în faza de preflashover“, spune avocatul Adrian Cuculis.

Parchetul General, instituția care a preluat ancheta în acest caz, nu a comunicat nimic oficial despre stadiul și evoluția cercetărilor.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.