Seful IPJ Neamt, comisarul sef Paul Tablan, a promis astazi intr-o conferinta de presa, ca ancheta privind politistii de la Roznov care au incercat sa musamalizeze cazul de agresiune sexuala asupra unui minor, petrecut in luna iunie, se va finaliza pana la data alegerilor locale.

Intrebat de reporterul tvmneamt.ro de ce dureaza ancheta de peste 3 luni fara niciun rezultat, initial, Paul Tablan a spus ca legea prevede un termen de 2 ani pentru finalizarea unei anchete interne pentru politistii care savarsesc abateri. Cu alte cuvinte, politistii au un fel de regim special. Daca un om al legii musamalizeaza un caz cum a fost cel de la Slobozia (Roznov) el poate ramane linistit in sistem inca 2 ani de zile, rastimp în care mai poate comite si alte acte de indisciplina sau de tratare a unor cazuri cu rea intentie, in timp ce un cetatean oarecare, platitor de taxe si impozite, raspunde pentru faptele lui pe loc, indiferent ca a comis o contraventie sau o infractiune.

Dupa ce i s-a atras atentia ca politistii de la Roznov asupra carora planeaza suspiciuni rezonabile (ca tot e la moda sintagma) ca au ignorat doua zile la rand martori si probe care dovedeau o agresiune sexuala si alte violente asupra unui minor, vor veghea la buna desfasurare a alegerilor, Paul Tablan s-a vazut nevoit sa promita ca in urmatoarele zile, ancheta va fi finalizata, iar rezultatul ei va fi facut public, de unde se poate trage concluzia ca daca vrea se poate, ori ca rezultatul anchetei este deja cunoscut, insa cineva a vrut sa mai traga de timp, pentru a proteja pe politistii de la Roznov.

Mai multe amanunte despre cazul de la Roznov din luna iunie, in articolele de mai jos:

Copil abuzat sexual în stradă, Poliția Neamț minte: au fost două sesizări la Poliția Roznov

Incredibil! A fost reținut tânărul care a dezvăluit agresiunea sexuală de la Roznov

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.