In fiecare campanie electorala, candidatii promit ca va curge lapte si miere pentru comunitatile in funtea carora vor sa ajunga sau vor sa mai ramana pentru inca 4 ani sau poate pe viata, asa cum își imagineaza cei mai multi. De cele mai multe ori, in secunda imediat urmatoare dupa ce se vad cu functia in brate, uita ce au promis si nu fac nici macar lucruri care tin de un minim bun simt pentru un om platit din banii comunitatii pe care nu numai ca sunt datori sa o dezvolte, ci si sa-i asigure conditii elementare pentru un trai civilizat, adica sa faca administratie.

Este si cazul primarului comunei Cîndesti, din judetul Neamt, Daniel State, despre care se spune ca ar fi cel mai bogat primar din judetul Neamt, ca orice bugetar PSD care se respecta, cu afaceri in mai multe domenii de activitate, dezvoltate atat pentru el cat si pentru familie, desigur, din salariul de primar. Dar despre afacerile edilului de Cândesti, vom vorbi mai pe larg, intr-un material separat.

Desi are 8 ani in functie (doua mandate de primar), ca sa mai ramana inca 4 ani primar, State le promite locuitorilor comunei pentru urmatorii 4 ani, ”instalarea de coșuri de gunoi și pubele de gunoi la toate obiectivele din comuna Cândești”. Măretul proiect este mentionat intr-un fel de program electoral, scris de primar pe contul lui de facebook, unde mai înșiră niste promisiuni cu obiective pe care alti primari le ating in nici jumatate de mandat. Daca putem accepta că un drum sau ridicarea unei cladiri, ar putea fi proiecte de durată, ne intrebam, de ce nu o fi reusit primarul de Cândesti sa puna niste cosuri de gunoi prin comuna, timp de 8 ani. In afara de asta, nu poti sa nu te mai intrebi, retoric desigur, ce s-o fi intamplat cu gunoiul de cand State este primar? Unde a fost aruncat?

Si ca sa fie in ton cu vremurile, Daniel State si-a facut si un clip video pentru facebook, unde înșira de asemenea niste promisiuni si/sau realizari, insa intr-un limbaj complet agramat si cu grave dificultati la citire (vocea este din off).

Iata cum se exprima primarul comunei Cândești, in limba română. Transcriere de pe clipul video:

  • ”Din fonduri proprii, s-a infiintat 3 parcuri de joaca pentru copii”
  • ”Drumurile din satele (…) au fost modernizate pe o distanta de 5 kilometri, dupa care a urmat alt proiect, pe o distanta de tot 5 kilometri”
  • ”In anul 2016 a fost achizitionata o speciala de pompieri”
  • ”A inceput lucrarile…”
  • ”Din fonduri europene, s-a achizitionat un buldoexcavator si dotarea caminului cultural”
  • ”… va acoperi iluminatul public pe o intreaga suprafata a comunei Cândesti”

Evident, la filmari a fost folosita si o drona, ca sa poata fi vazuta si de sus metropola lui State de la Candesti. Si cum un primar cu salariu de mii de lei, trebuie sa faca si economii, in imagini apare si masina primariei (un Duster) cu care primarul a mers prin comuna la filmari, adica in interes personal, probabil pentru ca BMW-ul lui are consumul prea mare si s-ar fi depasit bugetul alocat pentru clip.

Printre realizarile din ultimii 8 ani cu care primarul de la Candesti se mandreste in materialul video, sunt si contructia a doua biserici, cu tot cu case de praznuire, capele si trotuare sau alei. Deci Daniel State a folosit banii comunitatii pentru investitii in infrastructura BOR (cea mai bogata institutie din Romania, fara sa plateasca niciun leu taxe la stat), insa in 8 ani nu a gasit bani pentru niste cosuri de gunoi, pe care in schimb, le-a prins in promisiunile electorale cu care spera sa mai ramana inca 4 ani in functie.

Pentru asa-zisul program electoral si videoclipul (tot electoral) lui Daniel State, CLICK AICI:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.