Începând de astăzi, 13 octombrie, Spitalul Județean Neamț are un nou director, în persoana medicului Cristina Atănăsoaie Iacob. Ea îl înlocuiește pe Alexandru Filimon, care la câteva zile după ce a semnalat prefectului PSD iminența unui colaps la spital, a fost demis. Oficial, s-a consemnat că și-a dat demisia. Filimon câștigase funcția prin concurs și nu avea niciun fel de implicare/culoare politică.

Problemele la spitalul județean sunt extrem de grave, deși cei care conduc acum județul și implicit spitalul, sunt aceiași care îl aplaudau pe Arsene în campania electorală din 2020, când acesta spunea că a investit în spitale 21 de milioane de euro. Acum, aplaudacii din trecut ai lui Arsene, recunosc că la spitalul județean este un adevărat dezastru, din cauză de subfinanțare.

La scurt timp după fuga lui Arsene, a fost schimbat directorul Apaserv. În fruntea companiei controlată de CJ Neamț, unde PSD-iștii dețin majoritatea, adică taie și spânzură, a ajuns Vlad Angheluță, membru PSD cu patalama. A izbucnit apoi scandalul apei (și) la Târgu Neamț, și evident, oamenii nemulțumiți, au arătat cu degetul spre PSD.

În acest context, dar și în contextul dezastrului de la spital, Daniel Harpa a declarat luni într-o emisiune la Monitor TV, că noul director al spitalului județean, nu va fi PSD-ist. ”Exclus a fi manager PSD la spitalul județean”, spunea Harpa pe 9 octombrie.

Astăzi, la doar 4 zile diferență, în totală contradicție cu declarațiile lui Daniel Harpa, director la spital este numită Cristina Atănăsoaie, de altfel un medic destul de apreciat, dar care este și ea PSD-istă cu acte în regulă.

Atănăsoaie este membru în Biroul Politic Local PSD Zănești și consilier local PSD în Consiliul Local Zănești.

 

Cristina Atănăsoaie a mai fost numita de două ori manager la spital, chiar de baronul fugar Arsene, cel de care se dezic acum foștii lui camarazi. În 2017, pana în 2018 și în 2020, dupa incendiul de la ATI, în locul lui Lucian Micu.

Prin urmare, acum PSD-iștii au oamenii lor în cele mai fierbinți locuri din județ (Apaserv și Spitalul Județean), au prefect, plus majoritate în Consiliul Județean. Dacă mai adăugăm și Guvernul Ciolacu- PSD, cu ministru la Sănătate tot de la PSD, în cel mai scurt timp posibil, ar trebui ca problemele cele mai arzătoare din Neamț, să fie rezolvate.

Mai jos, declarația lui Daniel Harpa- minutul 42:40:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.