Vremea va fi rece si instabila in Neamt, pe parcursul acestei saptamani. Temperaturile aerului se vor situa sub normalul termic al perioadei. Pe langa racirea accentuata a timpului, vor fi perioade cu (posibile) furtuni, care vor produce pagube in culturile agricole deja afectate de lipsa precipitatiilor. Conform specialistilor de la Administratia Nationala de Meteorologie, in tara, aceasta vara este cea mai secetoasa din ultimii 50 de ani.

In judet, ploile vor fi insotite de scurte intensificari ale vantului, descarcari electrice si grindina. Pe masivul Ceahlau va fi cel mai frig. La Piatra Neamt, pe timp de zi, temperaturile maxime ale aerului vor fi cuprinse intre 17 si 26 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit. Noptile vor fi reci, cu minime ce vor scadea pana la 9 grade Celsius. Pentru astazi, in orasul de sub poalele Pietricicai, meteorologii prognozeaza o vreme relativ rece si instabila. La pranz, temperatura aerului va urca pana la 26 de grade Celsius si se vor aduna nori de ploaie. Precipitatiile vor fi vor fi insotite de scurte intensificari ale vantului si descarcari electrice. Izolat va cadea grindina. Si maine vor fi furtuni. Temperatura maxima a aerului va fi de 18 grade Celsius. Vantul va sufla cu putere, insa doar pe timpul ploilor. Dupa lasarea intunericului, termometrele vor arata 12 grade Celsius. Miercuri, cerul va fi plin de nori. Maxima zilei nu va trece de 20 de grade Celsius. Joi va fi cel mai frig. La pranz, pietrenii vor trebui sa poarte o haina in plus, fiindca afara vor fi doar 17 grade Celsius!

Vineri si sambata, cerul va fi mai mult acoperit. Temperatura maxima a aerului va indica 20 de grade Celsius. Pentru duminica, ANM estimeaza o vreme rece si usor instabila.

V. ANDRIEŞ

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.