După ce noaptea trecută a ajuns la spital beat și cu o mână ruptă, Dan Morenciu, fostul director de la Ambulanta Neamt, rămâne in continuare în atentia presei, de data asta, cu o actiune in instanta, prin care ar vrea să obtina din nou postul de director la SAJ Neamt (Serviciul de Ambulanta Judetean).

Recent eliberat după cateva luni de arest preventiv în dosarul ”Șpagă la Ambulantă” si plasat sub control judiciar, Morenciu a inaintat o actiune in instanta, impotriva Miniserului Sanatatii. Conform portalului instantelor de judecata, Morenciu figureaza ca reclamant într-un dosar în care cheamă in judecata Ministerul Sănătății, in calitate de pârât. Obiectul dosarului este ”anulare act administrativ” și a fost inregistrat la Tribunalul Neamt ieri, 20 septembrie, sub numarul 3630/103/2022.

Dan Morenciu nu a putut fi contactat (numărul lui de telefon nu poate fi apelat), insa conform unor surse tvmneamt.ro, acesta cere instantei să anuleze decizia de destituire din functia de director interimar al SAJ Neamt, emisa de Ministerul Sanatatii la sfarsitul lunii mai, după ce a fost arestat preventiv in dosarul cu șpăgi de zeci de mii de euro. Mai exact, fostul director interimar (martie- mai) vrea să rămână in continuare director la Ambulanta, asta, daca instanta îi va da dreptate.

Desi informatia privind actul administrativ pe care Morenciu l-ar vrea anulat, nu a fost confirmata încă din surse oficiale, in urma verificarilor tvmneamt.ro, rezulta că Ministerul Sanatatii nu a emis niciun alt act administrativ impotriva acestuia, decât cel de destituire din functie, de la sfarsitul lunii mai. Prin urmare, aceasta este decizia pentru care Morenciu a actionat in judecata Ministerul Sanatatii, imediat după ce a fost pus sub control judiciar.

Vezi si

Fostul director șpăgar de la Ambulanță a avut nevoie de o… ambulanță. Beat criță, și-a rupt o mână

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.