Dupa ce au otravit apele la Tasca, nemții de la Hidelberg Cement, care au pus mana pe fabrica de ciment din localitate, stau ascunsi prin birouri, refuza sa comunice, ca si cum ar avea ceva de de ascuns.

Tvmneamt a incercat in aceasta dimineata sa vorbeasca la fata locului (la fabrica unde s-a produs dezastrul ecologic de luni, 3 mai) cu reprezentanti ai companiei din Germania. Demersul nostru de afla direct de la sursa ce s-a intamplat cu adevarat, a fost transmis in direct. In jurul orei 9, reporterul tvmneamt.ro s-a prezentat la poarta fabricii si le-a solicitat paznicilor sa informeze conducerea ca vrem sa vorbim cu cineva de la Comunicare, in fata camerei de luat vederi. Initial ni s-a spus ca nu avem voie sa filmam, apoi ni s-a spus sa asteptam pana vine cineva care va raspunde la intrebarile noastre. Dupa un timp, ni s-a spus ca trebuie sa mai asteptam, insa nu se stie cat. Poate o ora, doua sau mai multe. Sau poate zile intregi. Evident, nu a mai venit nimeni.

Mai jos, transmisiunea video realizata de tvmneamt.ro

Asadar, nemții de la Hidelberg Cement trateaza cu dispret opinia publica din Neamt (ceea ce nu si-ar permite niciodata sa faca in Germania), refuzand sa raspunda la niste intrebari si sa aduca niste clarificari despre dezastrul care a otravit apele din inima muntilor din Neamt. Atitudinea celor de la Hidelberg Cement, intareste supozitia ca nu sunt deloc straini de ceea ce s-a intamplat in curtea lor si poate ca au fost chiar complici, iar deversarea de substante toxice in apele din judetul Neamt ar putea fi o practica la fabrica de ciment de la Tasca.

Cat de mult pretuiesc ei mediul inconjurator din judetul Neamt, se vede la una din intrarile in fabrica celor de la Hidelberg Cement, unde munti intregi de anvelope (deseuri periculoase pentru mediu) stau sub cerul liber.

Cu toate astea, pe site-ul Hidelberg Cement, se arata ca holding-ul a investit pana acum 18 milioane de euro in protejarea mediului. Ar fi bine sa le spuna asta si administratorilor de la Pastravaria Cheița, din apropierea fabricii, unde dupa incidentul extrem de grav de luni, au murit toti pestii din cele 5 bazine. Angajatii au spus ca ieri s-a servit peste, insa acesta a fost adus de la o alta pastravarie. Astazi dimineata, bazinele erau goale, iar pastravii otraviti de Hidelberg Cement, erau depozitati undeva in incinta pastravariei, urmand sa fie preluati si incinerati de o firma specializata in eliminarea resturilor animale.

La Prefectura Neamt va avea loc o conferinta de presa incepand cu ora 13, in cadrul careia, reprezentantii mai multor institutii vor face declaratii pe marginea a ceea ce s-a intamplat luni la fabrica de ciment de la Tasca. Tvmneamt va transmite declaratiile in direct.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.