Un barbat din Piatra- Neamt s-a saturat sa se tot trezeasca cu masini in curte, asa ca dupa ultima reparatie a gardului, in lipsa reactiei autoritatilor competente, s-a gandit sa improvizeze un indicator ”curba deosebit de periculoasa”.

Este vorba despre o locuinta de la intersectia strazilor Cetatea Neamtului si 1Decembrie 1918 (drumul spre padurea Balaur) care este amplasata exact intr-o curba deosebit de periculoasa, iar soferii care o rateaza ajung fix in gardul proprietarului.

De-a lungul anilor, acesta si-a reparat gardul de nenumarate ori, asa ca a construit unul din piatra, insa nici acesta nu a rezistat la ultimul impact, cand soferul beat al unui microbuz care transporta persoane catre Anglia a trecut prin gard in urma cu o luna, pe 9 noiembrie 2017.

(Vezi AICI-  AU PLECAT SPRE ANGLIA, DAR AU AJUNS LA SPITAL. UN ȘOFER BEAT A TRECUT CU MICROBUZUL PRINTR-UN GARD DE PIATRĂ)

In curba respectiva au fost montate indicatoare candva demult, insa folia de pe ele s-a decolorat de ani buni, devenind aproape alba. Dar cum ”competenta” Comisie Rutiera de la primarie este preocupata doar de mutarea trecerilor de pietoni de ici colo, nimeni nu a mai avut grija indicatorizarii din oras, asa ca cetatenii care sunt expusi pericolelor, se descurca cum pot.

La fel a procedat si cetateanul despre care vorbim. El a apelat la o solutie foarte simpla dar ingenioasa. A luat 8 placute de inmatriculare (la cate masini au poposit la el in curte, probabil ca are rezerve mari de astfel de obiecte) si le-a introdus pe sub structura de plasa metalica a gardului din piatra proaspat reparat, cu partea fluorescenta catre exterior si asezate sub forma a patru sageti spre stanga, semanand izbitor cu un indicator ”curba deosebit de periculoasa”. Cum placutele sunt fluorescente, de la distanta, soferii pot sa jure ca acela este un indicator ”curba deosebit de periculoasa” si procedeaza in consecinta, adica reduc viteza.

Asa ca autoritatile pot sta linistite, in curba de pe 1Decembrie 1918 problema a fost rezolvata de un platitor de taxe si impozite. Indicatoarele omologate nu mai trebuie schimbate, deci se face economie la bugetul local, iar de banii respectivi se poate cumpara niste vopsea rosie pentru vreo trecere de pietoni.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Cuvântul indicatorizare nu este în dicționar. Iată câteva sugestii:
    sindicalizare insonorizare individualizare interiorizare indigenizare sanatorizare

  2. Eu în locul lui îmi deschideam centru de colectare a deșeurilor și în locul gardului o poartă larg deschisă. Poate au și cei din primărie ceva de reciclat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.