Reactie prompta a conducerii Spitalului Judetean Neamt, dupa articolul Dezvăluiri incredibile! O victimă de la Ortopedie rupe tăcerea: ”Doctorul Berea m-a nenorocit pe viață, publicat de TvmNeamt.ro

Intr-o informare trimisa astazi redactiei, medicul Codruț Munteanu, directorul Spitalului Judetean Neamt, anunta ca s-a declansat o ancheta interna privind cazul prezentat de noi ieri, 27 martie. Totodata, conducerea spitalului informeaza ca radiografiile pacientei, 6 la numar, care erau de negasit in anul 2016, au fost trimise instantei la sfarsitul anului 2017, fapt demonstrat cu documentul inaintat instantei la acea vreme.

Mai jos, precizarile furnizate de Spitalul Judetean Neamt:

Având în vedere conținutul articolului DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! O VICTIMĂ DE LA ORTOPEDIE RUPE TĂCEREA: ”DOCTORUL BEREA M-A NENOROCIT PE VIAȚĂ”, publicat în data de 27 martie 2019 în publicația tvmneamt.ro, vă informăm următoarele:

  • la nivelul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a declanșat o anchetă internă, având în componență doi consilieri juridici și pe Directorul de Îngrijiri, care să lămurească aspectele semnalate în articolul dumneavoastră;
  • așa cum ați consemnat și în conținutul articolului, pe rolul insanțelor de judecată sunt două dosare în lucru:
  1. Dosar nr. 10196/279/2016, suspendat în temeiul art. 413 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă privind pe contestatorul Berea Grigore şi intimatul Direcţia de Sănătate Publică Neamţ-Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis Neamţ şi intervenienta Munteanu (fostă Popa) Alina-Elena până la soluţionarea definitivă a dosarului penal nr. 1363/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. Dispune înaintarea radiografiilor (un set de 6 radiografii) privind pe intervenienta Munteanu (fostă Popa) Alina-Elena aflate la Registrul Materiale de Probă din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ 2018 către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ-Poliţia Municipiului Piatra Neamţ-Biroul Investigaţii Criminale. Suspendarea a fost pronunţată în şedinţă publică, în data de 14.06.2018.

2. Dosar nr. 13036/279/2017, suspendat în baza disp.art. 413 alin.1 pct.1 Cod proc.civ, dosar având ca obiect pretenţii,cerere formulată de reclamanta MUNTEANU ALINA ELENA în contradictoriu cu pârâţii BEREA GRIGORE, SPITALUL JUDEŢEAN NEAMŢ, CLINICA ASCHAFFENBURG-ALZENAU, WILHELM FRIEDL, FONDUL DE GARANTARE A ASIGURAŢILOR ,CARPATICA ASIG SA PRIN LICHIDATOR JUDICIAR CASA DE INSOLVENŢĂ TRANSILVANIA – FILIALA CLUJ, SOCIETATEA DE ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA PRIN LICHIDATOR JUDICIAR KPMG RESTRUCTURING SPRL până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.10196/279/2016 al Judecătoriei Piatra Neamţ. Suspendare pronunţată în şedinţa publică din 23.05.2018.

  • Cele șase radiografii la care faceți referire au fost înaintate, în original, Judecătoriei Piatra Neamț, pentru dosarul nr. 10196/279/2016, însoțite de adresa unității sanitare nr. 30756/22.11.2017. În prezent, radiografiile se află, conform dispozițiilor instanței, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ-Poliţia Municipiului Piatra Neamţ-Biroul Investigaţii Criminale. (Manager SJU Piatra Neamț, Codruț MUNTEANU, Medic Primar Chirurg, Doctor în Științe Medicale)

Reamintim ca la sfarsitul anului 2014, Elena Alina Munteanu, pe atunci in varsta de 22 de ani, a ramas cu handicap pe viata dupa o interventie chirurgicala efectuata de medicul ortoped Grigore Berea, unul dintre cei 4 medici ortopezi de la SJ Neamt, arestati preventiv pentru luare de mita in forma continuata. Mai multe detalii despre calvarul Alinei, AICI

In anul 2016, victima ortopedului s-a adresat intantei si a formulat si o plangere penala pentru malpraxis pe numele medicului care a casapit-o, distrugandu-i femurul. Procesul a fost suspendat de judecatori pentru a se finaliza urmarirea penala.

Purtatorul de cuvant la Parchetului de pe langa Judecatoria Piatra- Neamt a confirmat astazi existenta dosarului penal si a declarat ca in cauza se fac in continuare cercetari. De mentionat ca se implinesc aproape 3 ani de cand cercetarile se tot fac, insa fara sa se dea o solutie, timp in care si procesul sta pe loc.

In discutia telefonica avuta ieri cu victima lui Grigore Berea, aceasta a spus ca pentru o expertiza medicala necesara in proces, la solicitarea DSP Neamt, a fost gasit un medic dispus sa o faca, tocmai la Brasov. Niciun medic din judetul Neamt sau judetele vecine nu a vrut sa faca expertiza care l-ar fi infundat pe Grigore Berea, toti invocand diferite motive personale. Din cate se vede, nici procurorii nu prea au curaj sa se apropie de dosarul in care este cercetat medicul. Vom reveni.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.