Dupa doi ani de pierderi (2015 si 2016), in primele sase luni ale anului 2017, de cand s-a schimbat directorul, ca prin minune, Parking este o societate care are profit.

In anul 2015 pierderile au fost de 400.000 lei, in anul 2016 au fost pierderi de 94.000 de lei iar in primele sase luni ale acestui an, profitul a fost de 87.000 de lei. Cifrele au fost prezentate in conferinta de presa de ieri (18 august) de la sediul PMP, de catre de Ionut Morosanu (foto), director Parking din luna octombrie 2016.

Cum de s-a ”reusit” ca Parking sa aiba doar pierderi timp de cel putin doi ani, iar acum sa mearga pe profit, doar cei care au tinut fraiele societatii ne pot explica.

Parking administreaza in prezent 17.029 locuri de parcare, dintre care 401 sunt gratuite (pentru anumite categorii sociale care se incadreaza sub un anumit venit), 203 sunt cu reducere de 50% iar 825 sunt pe societati comerciale. Restul sunt pe persoane fizice.

Din ianuarie pana in iulie 2017, gradul de ocupare a crescut de 85% la 90%. Parking plateste redeventa catre primarie 40% din incasari, suma care a ajuns astfel in conturile adminstratiei pietrene in prima jumatate a lui 2017 fiind de 374.158 de lei. Cifra de afaceri a Parking in primele sase luni este de 972.000 de lei, bani din care plateste redeventa, TVA, taxe si impozite, salarii plus toate celelalte cheltuieli cu materiale, combustibil, etc.

Directorul Morosanu a tinut sa demonteze si unele mituri despre Parking: societatea a avut 16 anagajati, acum mai sunt 14 si vor ramane 13 in perioada imediat urmatoare. Salariile la Parking nu sunt astronomice si se situeaza ca medie undeva in jurul sumei de 1.600 de lei. Referitor la scandalurile care apar dupa blocarile masinilor de pe locuri neinchiriate, Morosanu a spus ca in cele mai multe cazuri este vorba despre oameni care au doua sau mai multe masini si inchiriaza un singur loc de parcare.

Potrivit directorului, pana la sfarsitul anului vor fi marcate (vopsite) corespunzator absolut toate locurile de parcare ale Parking. Totodata se lucreaza la un sistem informatizat care va permite celor care cauta un loc de parcare sa vada exact situatia locurilor libere care sunt sau nu inchiriate, permitand astfel celor care nu sunt din oras sa gaseasca un loc in care sa-si parcheze masina. Sistemul va vi implementat cel mai tarziu anul viitor, a declarat Ionut Morosanu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Domnu’ las-o mai subțire. Parking și-a propus buget pe minus pentru 2017 și la fel pentru 2018. Înțelegem dragostea brusca pentru ei, dar faceti-o mai cu perdea
    ADMIN: Domnu ochitor sau cum te-oi fi numind tu, daca esti incapabil sa intelegi un text nu suntem noi vinovati. E doar natura care uneori mai jaca feste. In stire sunt declaratiile directorului. Multa sanatate sa ai si nu te chinui sa mai raspunzi, pentru ca daca nu-ti asumi identitatea, comentariul nu va fi aprobat.

  2. Dacă domnul director ar fi mai Om și nu ar amenința, poate și-ar crea o imagine mai drăguță. Cât despre locuri, ar fi bine ca dl director să acorde și celor cu două mașini locuri, atâta timp cât există posibilitatea. Mai avem de lucrat la capitolul asta…

  3. Propun să dispară Parcările de pe carosabilul străzilor din Piatra Neamț faceți o parcare Generoasă pe platforma fostei fabrici de cherestea Steaua, pentru toți deținătorii de automobile care nu au garaje. Străzile din Piatra Neamț să fie redate circulației și nu blocate cu parcări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.