Prin intermediul unui eveniment caritabil, un ONG cere sprijin de la oamenii de afaceri din Neamt, Bacau, Suceava, Botosani si Iasi. Este nevoie de bani pentru o expertiza geologica si refacerea unei parti a infrastructurii, in special a retelei de alimentare cu apa si a podurilor.

ANICADO (Asociatia Nationala impotriva Coruptiei a Abuzurilor si pentru Drepturile Omului) va organiza pe 11 octombrie la ora 17, evenimentul ”Farcasa pe Bistrita la vale…”, care se va desfasura la salonul Bianca al Hotelului Ceahlau din Piatra Neamt.

”Scopul general al acestui eveniment îl reprezintă sensibilizarea oamenilor de afaceri, in special din regiunea Moldovei, factorilor responsabili din comunitate – autorităţile administraţiei publice locale, organismele guvernamentale şi nonguvernamentale– în legătură cu situaţia reală din zonele cu risc de inundatii si alunecari de teren  din comuna Farcasa, judeţul Neamt, la necesitatile locuitorilor comunei Farcasa Neamt, afectati in urma inundatiilor din Iunie-Iulie 2018.

Evenimentul isi propune strangerea de fonduri pentru sprijinirea comunitatii locale in demararea unor demersuri vitale pentru locuitorii din comuna Farcasa Neamt, locuitori ce se afla in mari dificultati in urma inundatiilor din iulie 2018.

Destinatia fondurilor va fi strict pentru:

  • Studiu/expertiza geologica cause/efecte ;

Relevanta :avertizari meteorologice pe zona de impact, relocare locuinte, accesare fonduri regularizare versanti, etc .

  • Refacare infrastructura :

Reabilitare retea de apa, refacere cai de acces pentru familii izolate prin achizitionarea unor podete casetate (6000 euro /1buc ) .

Precizam ca fondurile ce le vom colecta vin in completarea/lipsa fondurilor alocate de catre stat .

Invitat special va fi Monica Tatoiu, iar parteneri vor fi Primaria Farcasa, Liceul de arte “Victor Brauner“ PiatraNeamt si Grand Hotel Ceahlau Piatra Neamt. Parteneri media sunt Radio ZU, Evenimentul Zilei, Realitatea Nemteana, Vestea.net, Ziarul Ceahlaul si TvmNeamt.

Program artistic :

-Café concert –pian Iustin Negrea

-canto–Isabela Stanescu

-cvartet de coarde:Armand Popa (chitara), Cuzuioc Diana Estera (vioara ) , Cuzuioc Bianca Adelina (vioara)

-muzica populara Andrei Ionita (x factor ), Teisanu Gabriela, Mariana Stanescu, CatalinMaximiuc, Liliana Oncioiu, Gheorghe Sorea, Carmen Antal, Ioan Cristian Taran, Livia Harpa, Ionel Letca, Ionel Letca, Stefania Puiu, Maria Dan Paucean, MioaraGreavu, Bianca Teleuca, Denisa Anastasiei .

-muzicausoara, invitat special Mihai Traistariu

Andrei Ionita din Chisinau  (x factor ),

Licitatie:

-invitatii vorputea licita pentru o serie de lucrari de artasi nu numai, obiecte de inalta valoare ce au fost donate de catre artisti renumiti din Neamt ca Raileanu, Bezem , Surugiu, Slatineanu etc.

-un tur al judetului Neamt cu o aeronava de agrement ;

– obiecte personale ale doamnei Monica Tatoiu”, se precizeaza intr-un comunicat ANICADO.

Reportaj realizat de TvmNeamt la Farcasa, dupa inundatiile din luna iunie

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.