Consiliul Judetean Neamt si Apa Serv vor trebui sa ia o decizie cu privire la lucrarile de la Statia de Epurare de la Roman. Reprezentantii firmei Passavant, cei care au de executat lucrarile, conform contractului de lucrari 6, parte a proiectului european “Extindere si reabilitare retele de apa si apa uzata in judetul Neamt”, nu s-au prezentat la discutii, asa cum ar fi trebuit sa o faca, pe data de 28 noiembrie. Acum trebuie luata o decizie in privinta respectivului contract altfel, existand riscul pierderii a miliarde de lei. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Neamt, Dan Manoliu, cel care a monitorizat intregul proiect, incepand cu luna iunie, lucrarile nu au avansat deloc, iar eventualitatea rezilierii contractului cu Passavant nu ar aduce decat pierderi, atat Companei Judetene Apa Serv cat si beneficiarului, Consiliul Judetean Neamt.

Dan Manoliu – Vicepresedinte CJ Neamt

“Contractul poate fi reziliat dar nu este deloc avantajos. Acest contract a fost incheiat in mandatul 2008 – 2012 si deja a beneficiat de o extindere de un an.  La sfarsitul lunii decembrie va avea loc o sedinta de evaluare, pentru contractul cu numarul 6, al carui stadiu de evaluare este de 15%. De cand s-a inceput monitorizarea de catre Consiliul Judetean au fost trimise 3 adrese catre firma din Germania. Doua au fost trimise de catre Apa Serv si una de catre Consiliul Judetean. Am primit raspuns sub semnatura reprezentantului Passavant ca pana la finalul lui 2014 vor realiza 29 din cele 49 de obiective ale contractului, adica le vor aduce la stadiul de constructie. Trebuiau sa vina sa discutam pe 21 octombrie, au anuntat apoi ca vor ajunge pe 28 noiembrie. Nu s-a mai prezentat nimeni. S-a constatat ca nici macar angajamentele luate de la o saptamana la alta nu au fost respectate. Au dat dovada de o lipsa totala de cooperare. Acest proiect trebuie finalizat pana la sfarsitul anului 2015. Noi, Consiliul Judetean, am incercat sa punem presiune pe toate cele 7 contracte, la toate s-a vazut un avans al lucrarilor, mai putin la CLR 6. Chiar si asa, in aceste conditii, rezilierea contractului in acest moment ar presupune un blocaj intre 4-6 luni, iar nerealizarea lucrarilor ar putea aduce penalitati din partea Uniunii Europene, pentru ca proiectul este cu finantare europeana”

Contractul de lucrari pentru statia de epurare de la Roman a fost semnat pe 28.11.2012, cu firma Passavant  si ar trebui sa se finalizeze in septembrie 2015. Valoarea totala a acestui contract este de 42.994.113 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.