Joi, 12.08.2015, un cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a efectuat o acţiune de informare preventivă în localitatea Durău. La activitate au participat 100 de elevi de clase primare din judeţele Neamţ şi Mureş, aflaţi în Tabăra Master Arted.

Tema principală a acţiunii a fost Campania naţională „Nu tremur la cutremur”. Colega noastră le-a transmis, astfel, informaţii privind modul corect de comportare pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur. Copii au fost învăţaţi de subofiţerul Irina Popa cum trebuie să acţioneze şi să nu intre în panică, deoarece, uneori, panica ne poate afecta mai mult decât o face, iniţial, situaţia de urgenţă. Repetând sfatul de a menţinere a calmului, colega noastră i-a învăţat pe micuţi ce trebuie să facă în cazul în care sunt surprinşi de un incendiu, dar şi măsuri de prevenire a acestora, transmiţându-le informaţii din campania RISC – Renunţă, Improvizaţiile Sunt Catastrofale.

Profitând de ocazie, militarul a reamintit copiilor când se foloseşte numărul unic de urgenţă „112” şi ce informaţii trebuie să transmită dispecerilor când anunţă un eveniment.

Elevii au fost încântaţi de iniţiativa unităţii noastre şi de faptul că, la sfârşitul activităţii, au fost premiaţi, pentru că au fost receptivi la problemele expuse, cu afişe, pliante şi abţibilduri ale campaniilor menţionate.

unnamed (1)

sursa: comunicat de presa ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.