Doua comunicate de presa au sosit la redactie astazi de la Primaria Piatra- Neamt, unul de la primarul Chitic si un altul de la viceprimarul Luminita Vîrlan. In esenta, ambele contin acelasi mesaj, si anume ca s-au cumparat sapte scaune pentru sapte cabinete stomatologice din tot atatea scoli din Piatra- Neamt.

Comunicatul viceprimarului Vîrlan are insa si ceva in plus, inclusiv ca s-a asigurat ca i-au fost aduse la cunostinta toate problemele din scolile din Piatra- Neamt. Cum nu se pomeneste nimic despre situatia de la Gradinita Floare de Colt unde mai multi copii vor dormi cate doi in pat si unde educatoarele sunt foc si para (Vezi stirea AICI!), ne gandim ca Luminita Vîrlan a fost dezinformata chiar de catre colega ei de partid, directoarea scolii de care apartine gradinita.

Oricum, din ce spune Luminita Vîrlan, in scolile din Piatra- Neamt nu exista probleme, deci elevii si parintii pot sta linistiti.

Nu stim de ce cei doi edili n-or fi prins totul intr-un singur comunicat si au mers pe varianta cate un comunicat de caciula, de aceea vi le prezentam separat pe amandoua, in ordinea sosirii la redactie:

Comunicat Primaria Piatra Neamt- primar Dragos Chitic:

”Primăria Piatra-Neamț a demarat un proiect de modernizare a cabinetelor medicale școlare; în primă fază au fost  achiziționate șapte scaune  dentare moderne  complet dotate, denumite unituri dentare, precum și șapte sterilizatoare rapide  pentru dotarea cabinetelor stomatologice școlare.

Cabinetele stomatologice școlare modernizate se află la Colegiul Național Calistrat Hogaș, Liceul Economic, Școala Nicu Albu, Școala Elena Cuza, Școala nr.5, Școala nr.11 și Colegiul Gheorghe Cartianu și vor deservi un număr de aproximativ 16.000 de elevi și preșcolari. Fiecare cabinet stomatologic are arondat un număr de unități de învățământ din respectiva zonă.

,,Consider că două dintre fundamentele principale ale unei comunități le reprezintă sănătatea și educația membrilor ei. La fel de mult cum ne preocupă educația tinerilor trebuie să ne preocupe și sănătatea lor, iar rolul cabinetelor medicale școlare este unul dublu, de educare și de tratare al elevilor. De aceste servicii medicale vor beneficia gratuit atât elevii cât și preșcolarii din Piatra-Neamț. Am făcut toate demersurile ca acestea să fie utilizabile odată cu începerea noului an școlar” a declarat primarul Dragoș Chitic

Valoarea investiției este de 124.809 lei fără TVA , fonduri alocate integral de la bugetul local.”

Comunicat Primaria Piatra Neamt- viceprimar Luminita Vîrlan:

”Viceprimarul Municipiului Piatra Neamţ, Luminiţa Vîrlan, s-a ȋntâlnit astăzi la sediul Primăriei cu directorii unităţilor de ȋnvăţământ din oraș. Scopul  ȋntrevederii a fost punerea la punct a ultimelor detalii administrative, ȋnainte de ȋnceperea noului an şcolar. La întâlnire au participat și reprezentanții Direcției Economice și ai Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț.

„ Anul școlar a început, urmează să înceapă și cursurile și doresc ca acestea să se desfășoare în cele mai bune condiții pentru profesori și elevi. Am vrut să discut cu fiecare director pentru a mă asigura că toate problemele ce mi-au fost aduse la cunoștință  au fost rezolvate și, de asemenea, pentru a mă informa dacă din punctul lor de vedere mai există detalii care pot afecta nefericit începerea cursurilor. Menționez că astăzi a început dotarea cabinetelor stomatologice din unitățile de învățământ cu scaune stomatologice moderne și că prin eforturile consilierilor locali, ale Direcției de Asistență Socială și ale conducerii primăriei au fost înlocuite scaune stomatologice vechi din anii 60-70. Am constatat că unitățile de învățământ sunt în ansamblu pregătite decent pentru a începe cursurile anului școlar 2017-2018, prilej cu care doresc colegilor mei profesori, elevilor și părinților acestora puterea de a-și contura și urma visul și de a croi posibilul cu talentul și dedicația pe care le presupune activitatea dintr-o unitate de învățământ” a declarat  Luminiţa Vîrlan.

Expertul local pentru problemele rromilor din cadrul Direcției de Asistență Socială a discutat cu directorii unităților de învățământ în care elevii din comunitatea rromă sunt mai numeroși în vederea realizării unor programe de remediere școlară.

Caracterul inedit al ȋntâlnirii a fost dat de prezenţa managerului interimar al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, doamna Gianina Cărbunariu, care a prezentat un program prin care instituţia de cultură ȋşi propune să relaţioneze cu elevii, profesorii şi implicit cu membrii comunității, astfel ȋncât copiii şi tinerii să beneficieze de o educaţie pentru artă, iar adulţii să fie mai apropiaţi de mediul  cultural-artistic.”

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.