Un barbat de 48 de ani a fost injunghiat seara trecuta (12 octombrie) la Roman, chiar in zona centrala a orasului. Barbatul a decedat la spitalul Roman.

Totul s-a petrecut in jurul orei 18, cand intre victima (Cornel Artenie) si agresorul in varsta de 57 de ani (Constantin Țurcă) a izbucnit un conflict care a degenerat rapid, transformandu-se in crima.

Agresorul a fost prins si retinut imediat dupa s-a petrecut totul. Potrivti vestea.net, Cornel Artenie era cunoscut ca un apropiat – chiar colaborator s-ar putea spune – al polițiștilor de la Judiciar care îl foloseau ca martor în multe cazuri. Nu e vorba de proceduri ilegale (cum ar fi unii tentați să creadă) ci de operațiuni gen percheziții sau alte acte procedurale la care se impune prezenta unor martori care apoi să semneze și procesul verbal care se incheie în astfel de ocazii. Este ceea ce avocații numesc „martor de serviciu”.

Rămâne de văzut care va fi fapta din Codul Penal pentru care va răspunde autorul. Poate fi vorba de omor (simplu sau deosebit de grav) dar sunt șanse (minime, ce-i drept) ca acesta să fie încadrat și la LCM (lovituri cauzatoare de moarte).

Urmează ca procurorul criminalist și polițiștii judiciaristi implicați în anchetă să stabilească toate detaliile legate de conflictul care a avut loc între cei doi bărbați, inclusiv cauza răfuielii.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.