Desi nu sunt inregistrate persoane infectate, in judetul Neamt, coronavirusul are efecte mai putin obisnuite: dupa aproximativ o saptamana de izolare la domiciliu, doua persoane n-au mai suportat regimul impus de autoritati si au suferit ceea ce in termeni de specialitate se numeste decompensare. Cele doua persoane au manifestat stari de angoasă și atacuri de panică, fiind transferate ieri la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Neamt, unde vor ramane tot în izolare pana la expirarea termenului de 14 zile, dar sub supraveghere medicala calificata.

Potrivit DSP Neamt, numarul persoanelor aflate in izolare a ajuns la 250. Niciuna dintre persoanelel aflate sub monitorizare nu prezinta simptome specifice coronavirus. ”La data de 02.03.2020 ora 14:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul Național de Supraveghere și control al Bolilor Transmisibile următoarele informații:

  • 4 persoane in carantina;
  • 250 persoane în izolare la domiciliu din care 2 persoane izolate in secţia psihiatrie.

Au  ieşit  din  monitorizare  10 persoane.

Din monitorizarea zilnică telefonică toate cele 254 persoane sunt afebrile, asimptomatice”, se arata intr-o informare a DSP Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.