Update ora 23– La Doljesti situatia este neschimbata, autoritatile fiind la fata locului pentru monitorizare si pentru a actiona in caz de nevoie.

Stirea initiala– În județul Neamț Încep să apară efectele vremii nefavorabile . În mai multe localități din județ, apele au început să iasă din mătci, inundând curți și drumuri. La Doljești se șteaptă o viitură, iar prefectul Vasile Panaite alături de șeful ISU Neamț, col. Ioan Nițica a plecat la fața locului.

Situația la ora 20, potrivit unei informări a Prefecturii Neamț:

“Sat Munteni – com Valeni, 8 curti inundate din cauza torentilor de pe versanti. ISU intervine cu motopompe. In com Dragomiresti, satele Hlapesti si Vad, o portiune din drumul judetean a fost inundata dupa ce un parau a iesit din matca urmare a torentilor de pe versanti. Situatia a fost deja remediata.
O curte din Hangu inundata de torenti.
Se asteapta o viitura puternica in zona Doljesti. Zona este monitorizata de ISU Neamt. Actiunile sunt coordonate de prefectul Vasile Panaite care alaturi de insp sef al ISU Neamt, col Ioan Nitica, au plecat la Doljesti.
“Suntem cu toate fortele in teren pentru a interveni acolo unde sunt probleme. In aceasta noapte vom ramane alaturi de cei de la ISU Neamt in teritoriu pentru a monitoriza situatia si pentru a interveni acolo unde este nevoie de noi. Tin permanent legatura si cu presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, care si-a aratat disponibilitatea de a sprijini actiunile noastre. Rog primarii din toate localitatile sa asigure permanenta pina cand situatia va reveni la normal si sa anunte la Dispeceratul ISU Neamt problemele cu care se confrunta. Vreau sa lucram in echipa pentru a trece cu bine aceste momente”, a declarat prefectul Vasile Panaite.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.