Actualizare stire- 29 iunie ora 8: La Trifesti au fost evacuate in cursul noptii, 33 de persoane potrivit ultimelor informatii primite de la ISU Neamt.

LaRoznov, situatia este sub control si nu s-au semnalat probleme deosebite, cursul Cracaului in zona fiind sub monitorizare, tendinta este de scadere a debitului apelor. Inafara de Trifesti, au mai fost afectate alte 6 localitati:  Ştefan cel Mare, Rediu, Roman, Vînători-Neamţ, Ruginoasa, Făurei.

Loading...

La ora 6 erau 3 localităţi afectate de întreruperea energiei electrice (Valea Ursului, Muncelu de Jos, Gorun), reprezentând 1 linie electrică nealimentată, 4 posturi de transformare nealimentate şi un număr de 351 consumatori nealimentaţi. Se acţionează cu 1 echipă de intervenţie pentru remediere.

În continuare, județul Neamț se află sub Cod galben de ploi si inundatii.

Stirea initiala: Incep sa apara primele efecte ale vremii nefavorabile in judetul Neamt. La Trifesti, din cauza cantitatilor mari de precipitatii cazute in ultimele ore, la aceasta ora (23:00) au loc scurgeri importante de pe versanti. In zona intervin pompierii ISU, iar la fata locului urmeaza sa ajunga si seful ISU Neamt. Potrivit unor prime informatii furnizate de ISU, sunt afectate aproximativ 20 de case si 50 de persoane.

Este alerta si la Magazia (Slobozia- Roznov) unde debitul apei Cracaului a ajuns la 20 de metri cubi pe secunda, în amonte de localitate, unde este confluenta cu alte 3 pâraie. Albia Cracaului nu suporta mai mult de 30 de metri cubi pe secunda, iar debitul este pe tendinta de crestere in cursul noptii, putand ajunge la confluenta la peste 60 mc/secunda.

Primarul orasului Roznov, Ionel Ciubotaru se afla la fata locului si a declarat pentru tvmneamt ca nu exista pericol pentru populatie pentru ca surplusul de apa va fi evacuat pe alte doua canale care nu sunt folosite decat in situatii exceptionale si care ocolesc localitatea pana in aval de Slobozia.

La Secuieni, in apropiere de Roman, in urma unei furtuni, un copac s-a prabusit in jurul orelor 19 peste liniile de curent electric feroviare, intrerupand alimentarea locomotivelor. Cateva trenuri au fost blocate pentru mai multe ore. In zona a fost trimisa o locomotiva diesel care preia trenurile electrice si face transferul acestora catre catre gara din Roman. Intarzierile sunt de cateva zeci de minute, iar CFR a anuntat ca problema va fi remediata abia spre dimineata in jurul orei 4.

Incepand cu ora 18, la Roman au avut loc mai multe interventii ale pompierilor pentru evacuarea apei din curti si din beciuri.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.