Efectul psihologic al muzicii folosite la aparatele de sloturi

Muzica are un rol extraordinar în viața noastră, a tuturor. Unii oameni spun că nu știu cum ar putea trăi fără muzică și pe bună dreptate afirmă acest lucru. Oamenii ascultă muzică atunci când sunt veseli, când sunt triști, când sărbătoresc nașterea unui copil, o căsătorie și chiar când conduc pe cineva drag pe ultimul drum.

Muzica poate schimba starea psihică a cuiva în doar câteva minute. Gândește-te cum te simți înainte să intri în sala de sport și cum te simți la câteva minute după ce ai început să faci mișcare în ritmul muzicii. Sau când mergi la concertul formației/artistului preferat. Mintea ta se încarcă cu emoții pozitive care pot să dureze câteva zile.

O coloană sonoră foarte bună crește valoarea unui film, a unui joc video și chiar a jocurilor de noroc. Imaginează-ți cât de tern ar fi un slot care nu are și muzică pe fundal. Poate ai jucat la aparate gratis și ai pus volumul pe minim. Sigur ai observat că jocul nu este la fel de antrenant ca atunci când ai muzică pe fundal și auzi toate notificările care îți spun că ai câștigat.

Muzica este foarte importantă în multe domenii de activitate. Citește mai departe pentru a afla detalii interesante despre efectul muzicii folosite pentru fundalul sonor al aparatelor de sloturi.

Efectele principale ale muzicii

Există studii științifice care arată că, în general, muzica ajută la scăderea nivelului de depresie și anxietate, reduce stresul, îmbunătățește funcționarea creierului și ajută la stabilirea de noi prietenii cu o mai mare ușurință. Deci, dacă asculți muzică îți îmbunătățești sănătatea psihică.

Alte studii au arătat că ascultarea muzicii îți poate scădea tensiunea arterială și ritmul cardiac (ambele cresc atunci când ești stresat).

Psihologii recomandă să asculți muzică fără versuri (clasică sau ambientală ori alt gen care îți place) atunci când ești într-o dispoziție proastă pentru că așa îți poți proiecta sentimentele personale în acea muzică. Iar muzica “tristă” te poate ajuta să îți diminuezi durerea interioară pe care o simți.

Muzica de la aparatele de sloturi

Operatorii din diverse industrii (precum cinematografia și jocurile de noroc) au înțeles rapid efectul puternic pe care muzica îl are asupra psihicului uman și au introdus sunete de fundal în filme și la aparatele de sloturi. Nu vei găsi niciun cazinou terestru și online care să nu utilizeze coloană sonoră pentru sloturi.

Fiecare joc are muzica potrivită. Dacă îți plac sloturile cu tematică Egipt, vei auzi o coloană sonoră inspirată din Egiptul Antic, dacă ești fan al sloturilor cu fructe, vei avea pe fundal o muzică veselă, antrenantă care îți va da o stare de veselie și te va îndemna să joci mai mult. Un slot cu tematică SF, va avea o coloană sonoră dinamică, cu muzică modernă, foarte ritmată.

În general, muzica aleasă pentru aparatele de sloturi îți dă o stare bună, te încarcă cu energie și emoții pozitive, ceea ce îți crește dorința de a juca.

Exemple de muzică proastă la aparatele de sloturi

Jucătorii de cazino trebuie să se simtă bineveniți în joc, relaxați și bine dispuși. Din aceste motive, o muzică grea, greu de digerat nu își are locul în nici un joc de noroc. Muzica trebuie să fie simplă și potrivită temei slotului.

Cum ar fi dacă ai începe să joci un slot care are o animație cu bomboane și prăjituri colorate în roz, roșu, violet, iar pe fundal să auzi o muzică clasică grea, complicată, precum un marș funebru al lui Wagner? În primul rând o astfel de muzică este prea complexă pentru a fi folosită pentru un joc amuzant de sloturi, iar în al doilea rând tematica muzicală este nepotrivită pentru subiectul jocului.

Sau să îți atragă atenția un aparat de sloturi cu un joc cu fructe exotice, cu un background colorat în toate culorile curcubeului, dar coloana sonoră să fie pe un ritm foarte alert de muzică metal extrem. Un astfel de fragment muzical ar fi mai degrabă potrivit pentru un slot cu tematică științifico-fantastică, de exemplu.

Nici coloana sonoră cu muzică cu voce nu este deloc adecvată pentru jocurile de noroc, indiferent de gen. O voce care îți cântă în ureche atunci când joci nu te relaxează, ci îți distrage atenția.

Exemple de muzică potrivită pentru sloturi

Dezvoltatorii de jocuri de cazinou aleg întotdeauna cu atenție coloana sonoră cea mai potrivită. Nimeni nu își dorește jucători agitați din cauză că muzica nu se potrivește cu tema jocului sau jucători care să fie atenți la muzică și nu la joc.

De exemplu, un slot cu tematică de cabaret va avea pe fundal o muzică ce îl duce pe jucător cu gândul la un cabaret adevărat.

Un slot în care zeii din mitologia greacă sunt tema principală va avea o muzică maiestuoasă, vibrantă, dar ușor de asimilat și care îți dă o stare de bine cu emoții pozitive. Jucătorul se va simți el la rândul lui ca un super erou într-o misiune importantă.

Concluzie

Iată că jocurile de la aparatele de sloturi sunt un produs complex, care trebuie să îmbine armonios atât partea grafică cât și cea sonoră. Nu este suficient un joc care arată impecabil și funcționează perfect, fără niciun fel de întrerupere dacă muzica folosită pe fundal este total nepotrivită cu tema.

O muzică potrivită face diferența dintre un joc de sloturi care poate da lovitura pe piață și unul care poate fi un eșec răsunător.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.