El este pompierul care sambata noaptea (8/9 octombrie) a salvat o femeie dintr-o casă cuprinsa de flăcări, in comuna Gîrcina. Femeia care suferise anterior o fractură la un picior și nu se putea deplasa, a fost găsită in una dintre camerele casei. Incendiul se manifesta violent și orice secunda de intarziere, ar fi putut face diferenta dintre viata si moarte.

ISU Neamt: La ora 23:43, pompierii pietreni au fost alertați de un localnic din comuna Gârcina, care anunța că arde o bucătărie de vară. În urma apelului, militarii au început deplasarea cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță.

Încă înainte de intrarea în localitate, vâlvătăile portocalii și roșii ce brăzdau cerul anunțau că situația era mai complicată. Prin stație, dispeceratul transmitea că incendiul s-a propagat la locuință. Comandantul intervenției a cerut suplimentarea echipajelor aflate în drum spre intervenție.

Ajunși în fața casei, pompierii încep operațiunile – de la prima autospecială două dispozitive la locuință. De la cea de-a doua autospecială, tot două dispozitive, prin curtea vecină – unul pentru protecția casei, cel de-al doilea pentru recunoașterea în zona anexelor gospodărești.

După ce au întins furtunurile, când încă pompierii nu aveau echipate aparatele de respirat în medii toxice, persoanele , aflate în curte au anunțat că mama proprietarei este în casă. La 10 metri de locuință, căldură degajată nu te lasă să te mai apropii.

În doar câteva secunde, plutonierul Samuel Găvriluț a echipat aparatul de respirat și a intrat în casă secondat de comandantul intervenției. În mijlocul camerei se afla speriată persoana în vârstă de 79 de ani, ținându-se de un cadru metalic. “Sami, dai țeava de refulare la mine și o duci afară în brațe pe doamna. Vin după tine”.

În doar un minut, Sami a dus bătrânica la ambulanță. Abia apoi a urmat lupta: podul și mansardă afectate puternic de incendiu, anexele și ele cuprinse de flăcări uriașe, iar în adăposturile pentru animale, multă suferință.

Abia după câteva ore de luptă, militarii au încheiat misiunea. Pagubele au fost mari, au fost vietăți arse, este o suferință ce nu poate fi măsurată, dar, în același timp, o mulțumire pentru familia care va putea să se mai bucure de cel mai în vârstă vlăstar al ei.

Vezi si

Casă în flăcări la Gîrcina, intervenție ISU cu 5 autospeciale de stingere

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Bravo,salariu de merit. Luati de la cei de la birouri care primesc cu nesimțire salarii de merit doar pentru ca sunt prieteni cu seful si dati celor care isi riscă viata. Voi astia de la birouri aveți serviciu datorită pompierilor adevărați care salveaza vieți. De multe ori băieții isi riscă viata,dar nu dau in presă ca nu cumva sa iasă prea bine cei de jos. Intr o vreme, cei de la intervenție erau denumiti de catre cei de la birouri,în era lui col Pîrvu ,,mazaci,,…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.