Tânărul din imaginea de mai jos este victima ucisă fără vină de un TIR scăpat de sub control pe un drum național acoperit cu zăpadă.

Ilie Ursulean, în vârstă de 22 de ani, din comuna Straja, județul Suceava, se afla în mașină alături de iubita sa, F.P. de 19 ani, din comuna Putna. Autoturismul condus de Ilie, a fost spulberat de un TIR al cărui șofer a pierdut controlul direcției de mers și a ajuns pe contrasens, unde mastodontul a intrat în coliziune cu două autoturisme și cu un alt camion.

Ilie nu a avut nicio șansă. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, mașina condusă de el, a fost făcută zob pe partea stângă, partea șoferului. A murit pe loc, deși echipajele medicale ajunse la fața locului l-au găsit încarcerat și în stare de semiconștiență și au făcut eforturi supraomenești pentru a-l menține în viață. Iubita lui a rămas și ea încarcerată, însă din fericire, a fost scoasă în viață dintre fiarele mașinii, și transportată la spital.

Accidentul s-a produs la ieșire din Roman pe direcția Iași/Suceava, lângă depozitul logistic LIDL. Vorbim despre un drum extrem de circulat, denumit drum european (E85) care la ora producerii tragediei, ar fi trebuit să fie nu neapărat uscat, pentru că încă ningea, ci măcar curat. Sau, închis, dacă traficul rutier nu se putea desfășura în condiții de siguranță. Drumul (DN2) este administrat de vestita CNAIR, care încasează miliarde de euro anual sub formă de ”taxă de drum”, denumită rovinietă.

Șoseaua, supranumită și ”drumul morții”, ar trebui întreținută de DRDP Iași, o subsidiară a CNAIR, cu director (Laicu Ovidiu Mugurel) recompensat cu leafă de zeci de mii de lei din ”taxa de drum”, plătită inclusiv de firma care deține camionul ce a derapat astăzi pe Europeanul E85. Cine se face vinovat până la urmă de producerea accidentului, vor stabili judecătorii, pe baza rechizitoriului procurorilor.

Cert este însă, că un tânăr în floarea vieții a trecut în lumea celor drepți înainte de vreme, deși circula regulamentar pe un drum a cărui stare era cea din imaginile de mai jos, surprinse la câteva minute de la producerea nenorocirii. Pentru CNAIR și DRDP Iași, viața lui a costat cam 140 de lei, plătiți către administratorul drumului, pentru ca acesta să se ocupe inclusiv de siguranța traficului, în cazul de față, să îndepărteze zăpada de pe carosabil. Pentru familiile distruse, pierderea nu poate fi cuantificată în bani. Niciodată. În schimb, prețul rovinietei s-a mărit recent. Chiar și așa, DN2 rămâne ”drumul morții” în orice anotimp. Scapă cine poate. Dar, cu taxă.

Alte detalii AICI:

Accidentul de pe E 85, provocat de un șofer de TIR. Un tânăr din Suceava a murit pe loc

I.C. (sursa foto: ISU/IPJ Neamț)

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.