Un elev de la Colegiul Național Petru Rareș din Piatra Neamt, este campion national la Mountain Bike Enduro Juniori si tinteste spre performante si mai mari, urmand sa participe la o etapa de campionat mondial, in luna iunie a acestui an.
Ștefan Joimir este campion național la Mountain Bike Enduro Juniori, are 17 ani și este elev in clasa a XI a la Colegiul Național Petru Rareș. Sportul practicat de le este o disciplina relativ nouă, însa incep sa o practice din ce in ce mai multi copii.
Ștefan iubea sportul și muntele dar a putut îmbina aceste pasiuni abia în 2017 când s-a mutat în Piatra Neamț. Fiind așa aproape de muntele Cozla și de traseele de mountain bike a început să distrugă primele biciclete. Văzând că lucrurile devin așa serioase dar de fapt săturandu-mă de dus la reparat biciclete, am decis să-i cumpăr o bicicleta de specialitate. 
Fericirea sa nu avea cuvinte. A început zilnic să meargă pe munte și a devenit parte din comunitatea celor pasionați de mountain bike din Piatra Neamț.
Cand s-au organizat primele concursuri locale a participat timid…dar după multă perseverență și antrenamente zilnice au apărut și primele rezultate obținând  în 2020  locul 2 la concursul local Tare ca Piatra . Atunci a realizat că dozarea corecta a efortului și a adrenalinei dau rezultate,desigur pe lângă antrenamentul corespunzător. 
Văzând că acest sport devine mai mult decât o pasiune am încercat să îl susțin cât mai mult, asta incurajandu-l  să participe și la concursuri naționale de nivel mai dificil. 
Astfel la sfârșitul anului 2021 a devenit Campion nationat obținând locul I la Campionatul National de Mountain Bike Enduro, categoria Juniori desfasurat in luna octombrie la Resita.
Idolul lui Ștefan este Sam Hill,campion mondial la MTB Enduro. Ștefan îi urmărește rezultatele ceea ce îi alimentează dorința de performanta și autodepășire.  
Drept urmare, anul acesta s-a hotarat sa tinteasca și mai sus… și anume concursuri internaționale.  Turneu mondial de Mountain Bike Enduro se numeste Enduro World Series(EWS). Este organizat în mai multe etape în țări diferite.(https://www.enduroworldseries.com/)”, povesteste mama tanarului.
Rezultatele de până acum îl situează pe Stefan pe locul 110 mondial si asta îl încurajează să urce în clasament.  El va participa la etapa din Slovenia in una iunie 2022 https://www.enduroworldseries.com/race/ews-round-2/ews-petzen-jamnica/202187/
Activitatea lui Stefan Joimir poate fi urmarita pe  Facebook  https://www.facebook.com/stefan.joimir și pe Instagram
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.