De la inceputul anului scolar, zeci de parinti din comuna Gîrcina, reclama ca elevii stau claie peste gramada in autobuzele SC Troleibuzul SA, desi la scoala sunt supusi unor reguli drastice, pentru prevenirea infectarii cu coronavirus. Cauza ar fi că Troleibuzul SA a ramas la programul de transport din timpul starii de urgenta.

Situatia ar fi la fel in tot judetul, toate firmele de transport in comun, circuland cu autobuzele tixite de calatori.

Parintii din Gîrcina mai reclama ca din cauza supraaglomerarii autobuzelor, soferii au lasat zeci de copii in statii, refuzand sa mai opreasca pentru a-i prelua. Primarul comunei Gîrcina, Mihai Gontaru, a mers ieri cu dupa-amiaza intr-un autobuz pe traseul Cuiejdi- Piatra Neamt si retur, pentru a constata cu proprii ochi ca semnalele de alarma se confirma, apoi a trimis o solicitare catre ADI Urbtrans, prin care cere introducerea a doua curse suplimentare pe traseul Cuiejdi- Piatra Neamt la 7:10 si una in intervalul 14:30- 15:30, pe traseul Piatra Neamt- Cuiejdi.

Totodata, primarul Mihai Gontaru cere raspicat Troleibuzul SA sa respecte clauzele contractuale si sa revina la programul de dinaintea starii de urgenta: ”Astăzi (n.red. ieri 16 septembrie) am fost personal să verific desfășurarea transportului public după ce am primit mai multe sesizări de la persoanele care efectuează naveta. Am luat legătura cu doamna director Troleibuzul și cu domnul director Urbtrans și am solicitat revenirea la programul de dinaintea stării de urgență. De altfel sper ca solicitarea noastră să rezolve problema transportului în comun și atenționăm SC Troleibuzul să respecte clauzele contractuale”, spune primarul comunei Gîrcina, Mihai Gontaru.

Ieri, in mediul online au aparut imagini cu aglomeratia din autobuzele de pe traseul Piatra Neamt- Gîrcina. La redactia tvmneamt.ro au ajuns mesaje in care se reclama ca la fel se circula in tot judetul Neamt, pe toate traseele, indiferent de firma care opereaza serviciile de transport in comun.

Desi Consiliul Judetean Neamt are competente in verificarea modului in care se desfasoara transportul in comun pe traseele din judet, fiind institutia care emite licentele pentru trasee, pana astazi, Ionel Arsene nu a emis un punct de vedere, desi are in subordine o Directie de control special creata pentru  asa ceva, fiind dotata recent chiar si cu o masina de teren de ultima generatie, pentru deplasari in scop de control.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.