Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, a abordat astazi intr-o conferinta de presa, subiectul elevilor intoxicati cu monoxid de carbon in scoala din satul Petru Voda, comuna Poiana Teiului. Liderul PNL Neamt a spus ca primaria a avut la dispozitie 1 milion de euro pentru investitii, insa nu a folosit nimic pentru Educatie. Acesta a mai precizat ca intra in obligatiile primarului sa asigure bani in buget pentru intretinerea scolilor, dupa ce tvmneamt.ro a dezvaluit ca in timpul mandatului primaritei Ana Ancuta, nu s-a investit niciun leu in intretinerea scolilor din comuna (Vezi detalii AICICruntul adevăr de la Poiana Teiului: ZERO lei pentru școli) ”Legat de incidentul de la Poiana Teiului. Am văzut situația relatată în presă. Consider însă că trebuie înțeles un singur lucru: Doamne ferește de aceste situații, dar semnalul de alarmă trebuie să fie înțeles de toată lumea, dincolo de politizare. Poiana Teiului a avut peste 1 milion de euro pentru investiții, pe care nu i-a folosit în zona Educației. Dar consilierii PNL atunci când le-a fost solicitat sprijinul pentru a vota bugete pentru investiții – au votat. Doamna primar avea obligația să gândească un buget și pentru dezvoltare,și pentru întreținere și sănătate. Datoria fiecăruia dintre noi este ca atunci când luăm decizii să ne gândim pe cine afectăm și pe cine salvăm”, a declarat presedintele PNL Neamt.

Acolo să se facă o anchetă că situația este foarte gravă. Aveau obligația legală să verifice la un an de zile centrala, iar cine a încălcat legea să plătească”, a completat senatorul Eugen Tapu.

Si deputatul Laurentiu Leoreanu a comentat pe marginea subiectului. ”A fost o greutate pe umărul primăriilor transferul de responsabilitate pe zona deînvățământ și sănătate,doar că a fost răspundere fără fonduri, cu toate acestea să vedem că în majoritatea localităților s-au modernizat unitățile școlare și spitalicești. Multe administrații locale și-audat silința. La roman avem la spital 14 secții unde sunt la condiții ca în Germania. Da, ține de atributul fiecărei administrații, însă contează dacă un primar are aplecare spre sănătate și învățământ”, a spus parlamentarul PNL Neamt.

Declaratiile complete din conferinta de presa PNL de astazi, in materialul video de mai jos:

Conferință de presă PNL Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Vineri, 7 februarie 2020

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.