Elevii de clasa a III-a din Roman s-au calificat cu 15 lucrari pentru etapa nationala a programului educational ECOlimpiada Elevilor si intra in competitie cu peste 300 de elevi din alte 27 de judete din Romania.

Pentru aceasta editie s-au inscris la concurs elevi de clasa a III-a din 6 scoli din judetul Neamt. Cele mai bune compuneri despre protejarea mediului inconjurator au fost inregistrate pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Elevii claselor a III-a care participa la editia 2014-2015 a concursului educational „ECOlimpiada elevilor” – care face parte din proiectul de promovare a auxiliarului curricular „Invatam sa reciclam ambalajele” au sansa sa castige premii importante, de la tablete, la telefoane mobile, camere foto digitale si rucsacuri.

Lucrarile „Reciclam hartie, salvam copacii!”, „Eco-cugetare de copil”, „Sa luptam pentru o planeta vie!” sunt doar o parte din cele 15 lucrari semnate de elevii din Roman care merg mai departe in etapa nationala a celei de-a treia editii a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Editia de anul acesta este una dintre cele mai de succes. Cei aproape 9 000 de elevi inscrisi din toata tara au parcurs lectiile din auxiliarul „Invatam sa reciclam ambalajele” si au inscris o compunere in etapa finala. Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa si, in urma unui proces de selectie, pe cea ma buna au nominalizat-o in ultima etapa a competitiei.

Ministerul Educatiei si Cercetarii Știintifice si Eco-Rom Ambalaje – initiatorii proiectului – vor realiza o ultima departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare si a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reusite lucrari, alaturi de cadrele didactice implicate, vor fi premiati.

ECOlimpiada Elevilor este un program educational amplu care incurajeaza creativitatea elevilor si totodata ofera un continut informational bogat, usor de asimilat care sa ii inspire pe cei mici sa devina responsabili cu mediul inconjurator.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.