Miercuri, 18 decembrie, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ vine pe scena Târgului de Crăciun la Neamţ cu o serie întreagă de momente artistice. Astfel, începând cu ora 18:00, vor evolua grupul vocal „Mugurașul”, trupa „Friends Forever” (care participă la Târg pentru a patra oară consecutiv!), elevii Cristina Iosub, Stephen Moisă, Teodora Tanasă şi Teona Răcheru şi corul „Gaudium”.

În încheierea programului artistic al zilei, pietrenii pot urmări evoluţia Elenei Ionescu, fostă componentă a trupei „Mandinga”.

GRUPUL VOCAL MUGURAŞUL”

A fost înfiinţat în anul 2005, coordonatoaream fiind de atunci şi până azi prof. Mihaela Mancaş. Grupul este compus din elevi ai Liceului de artă. Activitatea artistică a celor de la „Muguraşul” are loc preponderent în perioada sărbătorilor de iarnă. Repertoriul conţine exclusive colinde.

Grupul vocal „Muguraşul” a mai fost implicat în ultimii ani şi în activitățile artistice ale liceului desfăşurate cu prilejului Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie.

TRUPA „FRIENDS FOREVER”

„Friends Forever” – alias Clasa a XI-a Muzică a Liceului de Arte „Victor Brauner” –, vin și în acest an, pentru a patra oară consecutiv, să vă poarte prin Povestea lor magică de iarnă.

Prietenia sinceră și strânsă care îi leagă, dar și dragostea față de muzică, le-a fost transmisă de  diriginta clasei, Cristina-Ioana Ciobanu, cea care îi coordonează.

Colinde, tradiție, sărbători de iarnă… Un dar de suflet de la Friends Forever!

 CORUL GAUDIUM”

Corul a luat naştere odată cu Liceul de Artă „Victor Brauner”. În anii 1998 şi 1999 a fost coordonat de prof. Ada Chicu, cea care a dat şi numele corului – „Gaudium” –, după care grupul a fost preluat de prof. Ionel Ceobanu. Corul are în palmaresul său artistic multiple participări la olimpiade, concursuri şi concerte filantropice.

Anul 2002 a reprezentat unul dintre momentele de referinţă ale corului „Gaudium”. Sub conducerea profesorului Ceobanu, au fost obţinute locul al II-lea şi Premiul special la Olimpiada Națională de la Timișoara.

Iar anul 2016 a reprezentat un momentul culminant, fiindcă la Olimpiada Națională Zonală de la Galați corului i-a fost decernat Premiul I. Atunci, „Gaudium” a fost coordonat de prof. Marius-Ioan Corugă, cel care este şi dirijorul actual.

GRUPUL „HAPPY KIDS”
Compus din elevi ai Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ, din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, grupul este coordonat de prof. Paula Nicorescu-Ghivirigă.
„Happy Kids” are în componenţă 15 elevi, cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, care sunt cursanţi ai clasei de canto, muzică uşoară. O parte a lor şi-au trecut deja în palmaresul personal premii şi distincţii la concursurile naţionale şi internaţionale.
Recent, grupul a fost invitat la emisiunea matinală găzduită de Răzvan și Dani, de la Antena 1, pentru a cânta în prima audiție melodia „Chiar de-o fi iarna grea”, compusă special pentru aceşti copii de către Mihai Alexandru.

ELENA IONESCUFostă elevă la Colegiul Național „Ioniță Asan” din Caracal, orașul ei natal, Elena Ionescua  frecventat cursurile Şcolii Populare de artă locale, la clasele de canto și teatru.

A participat la multe concursuri, festivaluri şi emisiuni TV, printre ele: „Atenție se cântă” – TVR2; „Sunetul muzicii” – TVR Craiova. A câștigat mai multe premii în muzică și a absolvit cursuri de modeling în Craiova.

A făcut parte, timp de zece ani (2006 – 2016) din trupa „Mandinga”. Despre această experienţă, Elena Ionescu consider că atunci i s-a oferit o șansă unică pentru a demonstra că poate să se ridice la înălțimea așteptărilor. În 2012, a participat la finala Eurovision de la Baku (Azerbaidjan), interpretând piesa „Zaleilah”.

După anul 2016 realizează o carieră solo strălucită,  impresionându-şi fanii cu melodii ca: „Pasiune” (în colaborare cu Puya şi Vescan), „Spune-i” (în colaborare cu Mahia Beldo), sau „Damelo”(piesă cântată alături de Arando Marques). Artista îşi dovedeşte personalitatea artistică deosebită prin show-uri inedite, pline de energie, dans si voie bună.

sursa: Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.