Senatoarea PSD de Neamt, Emilia Arcan anunta ca astazi in Comisia de Sanatate a Senatului, s-au adoptat masuri menite sa opreasca pirvatizarea Sanatatii de catre Guvernul PNL. Arcan remarca totodata ca ”Guvernul demis și iar propus Orban, sfidează România și pe români în momentele cele mai grele”, pentru ca Ministrul Sanatatii a lipsit de la dezbaterille din Senat, desi s-au luat decizii si pentru combaterea coronavirusului. ”Ministrul sănătății Costache, nu a binevoit să participe în comisia de sănătate pentru a da explicații cu privire la măsurile importante ce trebuie luate pentru protejarea populației împotriva coronavirusului, cât și dezbaterile pe ordonanța ce vizează privatizarea sănătății.

Ca membru în Comisia de Sănătate a Senatului, am reușit să adoptăm două măsuri importante, care vin să ajute pacienții din România:

În primul rând, am reușit prin dezbaterile din comisie să îmbunătățim Ordonanța de Urgență a Guvernului PNL, în sensul creșterii cantităților de materiale sanitare și de medicamente ce vor putea fi achiziționate pentru protejarea populației împotriva coronavirusului, precum și suplimentarea finanțării pentru aceste achiziții.

În al doilea rând, am reușit să oprim măsura halucinantă și hoțească a PNL de privatizare a Sănătății.
Am eliminat toate aberațiile cu articolele din Ordonanța dată de PNL & Orban și Costache care vizau accesul spitalelor private la Programele Naționale de Sănătate și la sistemul național de Urgență.

De asemenea, a fost prorogat până în anul 2025 termenul pentru plata contribuțiilor personale (coplata) de către pacienții care apelează la servicii medicale private.
Urmează dezbaterile și votul in plenul parlamentului”, scrie pe facebook Emilia Arcan.

 

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.