Emotii mari pentru Vali Puica, primarul PSD al comunei Borlesti, jud. Neamt. Peste o luna, pe 11 septembrie 2019, la Inalta Curte de Casatie si Justitie se judeca recursul pe care l-a facut Puica, dupa ce ANI l-a acuzat de conflict de interese pentru ca in noiembrie 2013 in calitate de consilier local, s-a votat singur pentru functia de viceprimar pe care a si preluat-o ulterior.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) l-au trimis in judecata, procesul ajungand la Curtea de Apel Bacau, unde Vali Puica a pierdut, adica s-a confirmat starea de incompatibilitate. Actualul primar a fost declarat în conflict de interese în luna aprilie a anului 2016, fiind acuzat că „în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a participat, la data de 28 noiembrie 2013, la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Borleşti privind schimbarea din funcţie a viceprimarului şi alegerea sa în funcţia de viceprimar“, se arată în comunicatul ANI la acea vreme. Mai pe romaneste, Puică este acuzat de faptul că s-ar fi votat pe el însuşi în funcţia de viceprimar, urmărind astfel un interes pur personal.

Dacă nici judecătorii de la ÎCCJ nu-i vor da câştig de cauză pe 11 septembrie, Vali Puica risca să-şi piardă mandatul si nici nu va mai putea participa la urmatoarele alegeri. Legea precizează că odată ce decizia rămâne definitivă, nu mai are voie să exercite nicio funcţie publică timp de trei ani.

Captura de ecran de pe site-ul ÎCCJ:

Desi sansele sa aiba castig de cauza tind spre ZERO, chiar daca va castiga, Vali Puica va avea in continuare de furca cu ANI, dupa ce tvmneamt.ro a dezvaluit in urma cu cateva zile ca primarul comunei Borlesti si-a falsificat declaratia de avere, in acest caz, lucrurile fiind si mai clare, dar si mai complicate, pentru ca Vali Puica ar putea fi acuzat de fals in declaratii. O eventuala ancheta ar putea lua o turnura si mai complicata, daca se va descoperi cat au costat odele pentru primar, publicate intr-un site local si platite din banii Primariei Borlesti.

ANI are un client nou în Neamț. Primarul Puică de la Borlești, și-a falsificat declarația de avere (documente)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.