Articol si imagini publicate pentru prima oara de tvmneamt.ro in decembrie 2016. Serialul va continua cu cate un episod in fiecare zi, pana pe 22 decembrie:

Text publicat in decembrie 2016: tvmneamt.ro a intrat in posesia a peste doua ore de filmari din timpul evenimentelor din decembrie 1989,(vezi mai jos primul episod) asa cum s-au desfasurat ele in Piatra- Neamt. Din informatiile noastre, doar aproximativ zece minute din aceste filmari au mai fost difuzate in urma cu mai multi ani, pe un post de televiziune local.

Incepand din aceasta seara, vom publica filmarile in serial de 6 episoade.

Veti recunoaste personaje care la acea vreme erau prinse in valtoarea evenimentelor, iar acum sunt oameni politici importanti, sau oameni de afaceri. Cu siguranta in imagini se vor recunoaste si foarte multi pietreni care in acele zile au iesit in strada. Sunt imagini document, inclusiv cu pregatirea primei editii libere a celui mai important cotidian local, ziarul Ceahlaul.

Facem mentiunea ca secventele nu au fost editate si nici cronologia nu a fost modificata, fata de filmarea originala.

Nu stim cine este cel care a filmat, iar daca isi recunoaste imaginile, il rugam sa ne contacteze si vom mentiona fara rezerve numele lui.

Puteti urmari mai jos, primul episod:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. Dacă nu aș fi trăit acele evenimente pe viu, ca persoană matură, revăzand acum imaginile mi-aș putea spune că este un film din genul celor ale lui Kusturica.
  Am văzut atunci tot felul de personaje pe care adrenalina situației îi făceau să spună tot felul de tâmpenii, începând de la faptul că vine o unitate de Securitate de la Bacău să restabilească ordinea, că au fost prinși teroriști care vroiau să arunce în aer barajul de la Bicaz, de la Bâtca, alții mai spre seară au rupt ușile de la biserica Sf. Gheorghe să tragă clopotele să scoată oamenii din casă să se pregătească de apărare dacă vin teroriștii.
  Una peste alta la Piatra Neamț a fost orice dar mai puțin vreun soi de revoluție și spun asta cu tot respectul pentru victimele din țară care au murit împușcați sau au fost răniți cu ocazia evenimentelor din decembrie ’89.
  Cred că reluarea poveștii revoluției în fiecare an începe să devină ușor desuet-obsesiva și mai mult ar trebui insistat pe clarificarea modului în care s-au derulat acestea, cine au fost “păpușarii” și regizorii evenimentelor și mai ales interesele cui au servit/apărat.
  După clarificarea acestor chestiuni vom putea înțelege ce s-a întâmplat atunci pentru că altfel urmărind astfel de filmări sau similare nu vom înțelege niciodată nimic și vom trăi în continuare într-o bulă a Revoluției din decembrie ’89 de la Piatra Neamț.

 2. Nu am înțeles exact cui să mă adresez , și ași dori să știu cui , mă adresez . Însă ași vrea să vorbesc cu inițiatorul acestei acțiuni , despre ce a fost în acele zile de ,, revoluție ,, pentru că , am fost acolo , în interiorul consiliului județean , din 22 pînă în 27 . Nu știu mulți , cîte știu eu , din ce sa petrecut acolo , în acele zile , și după . Dacă vreți ca adevărul să iese la , iveală , trebuie să vorbiți , cu mine .

  Admin: Transmiteți datele de contact la tvmpiatraneamt@gmail.com

 3. Palavragii oportuniști ca Dîrlea, Păcală sau unul care făcea scandaluri pe la hotel Ceahlau, parca Berbeceanu sau Berbecariu Valentin, au luat bani grei de la stat doar pentru ca au iesit ca paduchii in frunte sa agite apele Astia trebuie arestati pentru înșelatorie, fals in declarații si uz de fals, nu recompensati.în Neamt nu a fost revolutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.