Tvmneamt.ro a intrat in posesia a peste doua ore de filmari din timpul evenimentelor din decembrie 1989,(vezi mai jos al doilea episod) asa cum s-au desfasurat ele in Piatra- Neamt. Din informatiile noastre, doar aproxiativ zece minute din aceste filmari au mai fost difuzate in urma cu mai multi ani, pe un post de televiziune local.

Veti recunoaste personaje care la acea vreme erau prinse in valtoarea evenimentelor, iar acum sunt oameni politici importanti, sau oameni de afaceri. Cu siguranta in imagini se vor recunoaste si foarte multi pietreni care in acele zile au iesit in strada. Sunt imagini document, inclusiv cu pregatirea primei editii libere a celui mai important cotidian local, ziarul Ceahlaul.

Facem mentiunea ca secventele nu au fost editate si nici cronologia nu a fost modificata, fata de filmarea originala.

Nu stim cine este cel care a filmat, iar daca isi recunoaste imaginile, il rugam sa ne contacteze si vom mentiona fara rezerve numele lui.

Puteti urmari mai jos, al doilea episod:

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Nu, nu e film de la tiparirea primului numar al ziarului Ceahlăul, ci de la tipărirea numarului al doilea, aparut pe 25 decembrie. Primul numar a aparut pe data de 23 decembrie si a fost scris in seara zilei de 22 decembrie. In seara zilei de 22 decembrie si in noaptea de 22 spre 23 nu a filmat nimeni, in redactie au ramas foarte putini redactori, zvonul cu teroristii de la Bacau i-a trimis pe multi acasa. Oricum, filmul este un document de epoca foarte pretios. Felicitari!
    Admin: Multumim pentru felicitari! Nu va putem contrazice. Este foarte posibil ca informatiile noastre sa fie eronate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.