Epava pe roti sau sicriu pe roti. Asa ar putea fi numita masina din imaginile de mai jos. Daca ar fi una oarecare, probabil ca proprietarul ar fi sanctionat, ar ramane fara certificat de inmatriculare si masina ar fi trasa imediat pe dreapta pana dupa niste reparatii capitale. Problema insa, o reprezinta faptul masina in discutie este o ”autospeciala de politie”.

Dacia Logan pe care o vedeti in imaginile facute publice de Sindicatul Politistilor Europol Neamt este in circulatie, pozele fiind facute in parcarea Politiei Roman.

Potrivit purtatorului de cuvant IPJ Neamt, masina se afla in dotarea Sectiei de Politie Români, este fabricata in anul 2006, are 246.000 de kilometri la bord si partea cea mai interesanta, are ITP (Inspectia Tehnica Periodica) valabil pana in anul 2019, luna martie.

Si mai interesant ar fi de vazut cum coboara un politist din masina respectiva si retine certificatul de inmatriculare unui participant la trafic pentru o fisura la parbriz sau aplica o amenda pentru abateri privind starea tehnica a masinii contravenientului. Totodata, probabil ca niste organe ale statului, in momentele in care nu sunt foarte ocupate cu jocurile politice, ar trebui sa verifice cine a constatat in luna martie 2018 cand a fost facut ultima oara ITP-ul, ca masina corespunde din punct de vedere tehnic.

Purtatorul de cuvant al IPJ Neamt a mai tinut sa precizeze ca in anul 2018, in judetul Neamt au ajuns 10 autospeciale de politie noi (9 pentru zona rurala si una pentru Serviciul Rutier), iar in luna noiembrie urmeaza sa mai ajunga 16 autospeciale noi, 14 pentru posturile de politie si 2 pentru Serviciul Rutier.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.