Cele 3 fete cu varste de 13, 14 si 15 ani electrocutate in aceasta dimineata pe un tren in gara CFR din Roman, au scapat cu viata datorita spiritului de observatie al unui angajat al Statiei.

Conform martorilor, la momentul producerii accidentului, Constantin Grigore (foto jos) se afla intr-un turn foarte inalt, din care avea vizibilitate maxima pe tot perimetrul gării. In fiecare statie CFR cu linii electrificate, există un sistem de oprire a energiei electrice, cand apar incidente care produc arcuri electrice sau ecurtcircuite electrice. Astfel de incidente se produc destul de des pe liniile de tensiune CFR (din diferite cauze), de aceea, dupa ce curentul se intrerupe automat, este reconectat manual imediat de un angajat, pentru a nu fi perturbata activitatea domn gara si evident, mersul trenurilor.

La fel urma sa se intample si dupa ce s-au electrocutat cele 3 fete, insa Constantin Grigore a observat ca sistemul automat a oprit curentul electric nu din alta cauza, ci dupa incidentul cu fetele si a strigat la colegi din turnul in care afla, cat l-a tinut gura, sa nu reconecteze manual reteaua la energie electrica. Daca nu ar fi facut asta si curentul ar fi fost repornit, victimele si-ar fi pierdut viata pentru ca erau sub liniile de inalta tensiune, arcul electric s-ar fi produs din nou si am fi vorbit acum despre o adevarata tragedie.

Tot el a fost cel care a alertat autoritatile, a asteptat pe politisti si echipele medicale si le-a indrumat cu precizie spre locul in care se electrocutasera fetele, scurtand astfel cu mult timpul de interventie si de acordare a primului ajutor, care in astfel de situatii, este extrem de important, o singura secunda putând face diferenta intre viata si moarte. De aceea, martorii care au tinut sa faca povestea publica, afirma ca angajatul CFR ar putea fi numit erou, fara exagerare.

Intre timp, fata de 15 ani a fost transferata de la Roman la Iasi cu un elicopter SMURD (foto). Celelalte doua fete au ramas internate la Roman. Cele trei plecasera de acasa, din comuna Bozieni, spre strandul din Roman, insa pe traseu, s-au gandit sa faca un selfie pe un tren marfar din Gara Roman. Teribilismul era sa le coste viata (amanunte AICI 3 fete la un pas de moarte în gară. Au vrut să facă selfie pe tren, la prima oră a dimineții)

Ionut CORFU (sursa foto: martori)

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.