În ziua de 11.11.2016, în jurul orei 13.30, dispeceratul Poliției municipiului Piatra Neamț a fost sesizat despre faptul că o persoană necunoscută a încercat să înșele o femeie de 68 ani, prin metoda “Accidentul”.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de investigații criminale Piatra Neamț, a fost depistată în apropierea locuinței persoanei vătămate o tânără de 29 de ani, din Piatra Neamț.

Aceasta este bănuită că a participat la săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune. Cercetările în cauză sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

Reluăm sfaturile preventive în astfel de cazuri:

• În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare: fie depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, fie înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie;

• Dacă sunteţi contactaţi de un “binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;

• Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.); Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini; Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni. Explicaţi-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării!

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.