Un bărbat din Roman pe numele căruia instanța de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, a fost depistat de polițiștii de investigații criminale.

La data de 18 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat, pe o stradă din municipiul Roman, un bărbat de 51 de ani, care era căutat la nivel național.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani, 6 luni și 26 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, la data de 29 iunie 2018, o persoană necunoscută a indus în eroare prin telefon persoana vătămată în vârstă de 77 de ani, din Roman, în sensul în care s-a recomandat în mod mincinos că este fiul ei şi că a suferit un accident de circulaţie, având nevoie de suma de 1.500  de euro pentru plata unei intervenţii chirurgicale. În aceeaşi seară, cunoscând şi sprijinind activitatea infracţională a persoanei în cauză, bărbatul de 51 de ani s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, de la care a ridicat 1.500 de euro.

La data de 30 iunie 2018, prin aceeaşi metodă, o femeie din municipiul Roman, în vârstă de 89 de ani, a fost indusă în eroare prin telefon de o persoană necunoscută, care a afirmat în mod mincinos că este un nepot şi că a suferit un accident grav, având nevoie de o sumă de bani pentru operaţie, bărbatul în cauză deplasându-se la locuința acesteia, de la care a primit 2.800 de lei și 50 de euro.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.