Niste escroci prin metoda ”accidentul” au fost la un pas sa dea o lovitura de proportii, a declarat ieri seful IPJ Neamt, cms. sef Paul Tablan. Ei reusisera sa convinga o femeie din Piatra- Neamt sa le dea 15.000 de euro, pe motiv ca o ruda apropiata ar fi fost implicata intr-un accident rutier si trebuie bani multi pentru avocat.

Faptele s-au petrecut la mijocul saptamanii trecute in Piatra- Neamt. Femeia a fost sunata de niste necunoscuti care au reusit sa o pacalaeasca si sa o faca sa accepte sa le dea suma amintita. Sub socul suferit pe moment, aceasta a mers la o cunostinta pentru a imprumuta banii respectivi. Norocul ei a fost ca persoana care trebuia sa o imprumute si-a dat seama ca este vorba despre o escrocherie, fapt confirmat ulterior si nu i-a dat banii. Din pacate, escrocii nu au putut fi inca identificati si se fac cercetari.

Politistii atrag din nou atentia asupra escrocheriilor de acest tip si indeamna populatia la prudenta. Victime cad cu predilectie batranii, pentru ca sunt mai putin informati si mai usor de pacalit. De aceea, trebuie sa ne informam parintii, bunicii, rudele, etc. despre cum pot sa-si dea seama ca sunt tinte ale escrocilor, dar si despre modul in care pot actiona cand se incearca atragerea lor in asemenea capcane. Ideal ar fi ca acestia să ia legătura cu Poliția, să mențină totuși contactul cu persoanele care le-au apelat, să nu le spună că vor suna la poliție, să încerce să le facă să creadă că vor da curs solicitării acestora.

In ultimele luni, escrocii au inceput din nou sa apeleze la aceasta metoda dupa ce o buna bucata de timp escrocheriile de tip ”accidentul” au fost pe un trend descendent.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.