La data de 21 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au documentat activitatea infracțională a patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, din județul Vâlcea, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Prejudiciul cauzat a fost recuperat integral.

Din cercetări a rezultat că, la data de 19 septembrie a.c., în timp ce o femeie de 66 de ani, se deplasa pe o stradă din Tîrgu-Neamț a fost abordată de către ocupanții unui autoturism, care i-ar fi solicitat adresa unui lăcaș de cult din orașul Tîrgu-Neamț.

În scopul asigurării credibilității și sub pretextul mulțumirii bunăvoinței manifestate de persoana vătămată, aceștia i-ar fi oferit un lanț din aur, solicitându-i totodată să-și desfacă lanțul pe care îl purta la gât, după care i l-ar fi fixat pe cel oferit cadou.

De asemenea, unul dintre ocupanții autoturismului i-ar fi oferit o brățară și ar fi rugat-o să așeze bijuteriile personale într-un șervețel cu scopul de a nu le pierde, iar ulterior acesta i le-ar fi înfășurat cu o folie adezivă.

Pentru a-i distrage atenția, conducătorul autoturismului i-ar fi solicitat detalii privind localizarea unui alt lăcaș de cult, moment în care una dintre persoane ar fi schimbat pachetul format și i-ar fi oferit acesteia un alt pachet similar ce conținea bijuterii din material neprețios.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate cu operativitate de polițiștii de investigații criminale în colaborare cu cei din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca, s-a reușit identificarea și depistarea persoanelor în cauză, pe raza municipiului Cluj Napoca.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională în valoare de 4.000 de lei a fost recuperat integral de polițiști și restituit persoanei vătămate.

Cele patru persoane au fost conduse la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, față de acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul aceleiași zile, cei în cauză au fost prezentați de polițiști Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț, față de aceștia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.