Este oficial. DSP Neamt cere Ministerului Sanatatii sa declare spitalul din Targu Neamt, ”spital Covid” si sa redeschida Spitalul Judetean pentru pacientii non Covid.

Cererea DSP Neamt vine sa confirme informatiile publicate astazi pe surse de tvmneamt.ro, in articolul Spitalul din Târgu Neamț ar putea deveni ”spital Covid”

In documentul/cererea trimisa astazi catre Ministerul Sanatatii (documentul poate fi vazut mai jos), DSP Neamt sustine ca ar trebui luata decizia amintita, pentru ca numarul de infectari cu coronavirus a scazut mult (maximum 35 de cazuri pe saptamana), in spitalul judetean mai sunt internati doar 42 de pacienti, spitalul din Roman este suprasolicitat, iar spitalul din Targu Neamt dispune de structura necesara pentru preluarea cazurilor de infectare cu Covid 19.

DSP mai sustine ca redeschiderea partiala a spitalului judetean pentru pacienti non Covid si pacienti Covid (asa cum a cerut conducerea spitalului), este neconforma din punct de vedere epidemiologic, intrucat circuitele propuse pentru cazurile covid/non covid nu pot fi complet separate, datorita arhitecturii si infrastructurii.

Mai jos, documentul trimis de DSP Neamt catre ministrul Nelu Tataru (sursa: Prefectura Neamt):

Adresa DSP

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.