Astazi a iesit la iveala ca numarul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, raportate zilnic, a fost umflat de asa-zisul Grup de Comunicare Strategica, entitate care demonstreaza inca o data ca poate fi denumita Grupul de Dezinformare Strategica.

Faptul ca populatia a fost dezinformata, reiese din declaratiile ministrului Sanatatatii Nelu Tataru si ale prim ministrului Ludovic Orban.

Nelu Tataru a spus astazi ca „Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi. Sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testări la cerere”. Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19. Tataru nu a precizat însă câte din cazurile raportate ca fiind noi îmbolnăviri sunt bolnavi COVID-19 aflați în spital și retestați în vederea externării.

Ludovic Orban a declarat tot astazi, ca trebuie scimbat modul de raportare ”(…) Adică menționarea în mod distinct a cazurilor de persoane care sunt diagnosticate prima oară pozitiv și prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate. Bineînțeles, cu diagnosticul pe care îl au, fie pozitiv, fie negativ. Vorbim de schimbarea sistemului de raportare”, a spus Orban, citat de stiripesurse.ro

Prin urmare, prim-ministrul României recunoaste cu seninatate ca pana acum, obscurul Grup de Comunicare/Dezinformare Strategica (format din oameni pe care nu i-a vazut nimeni niciodata) a umflat cazurile de infectari zilnice, raportand pacientii restestați, ca fiind cazuri noi de coronavirus.

Astazi, 21 iulie, Grupul a raportat 994 de cazuri, insa numarul exact de noi infectari nu se stie, pentru acesta a fost amestecat cu numarul de teste pozitive ale unor pacienti deja infectati zilele trecute.

Citeste si 

Scenariu: se reintroduce starea de urgență și se amână alegerile locale

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.