Jandarmii estimeaza ca peste 20.000 de oameni vor participa la evenimentele care se vor desfasura in spatiul public, in intervalul 31 decembire 2016- 02 ianuarie 2017. De aceea, numarul jandarmilor prezenti la manifestari va fi suplimentat.

Comunicat de presa, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt:

”Jandarmeria Neamţ a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, la nivel întregului judeţ, precum şi pentru soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor în mini-vacanţa dintre ani.

În perioada 31 decembrie a.c. – 02 ianuarie 2017, peste 100 de jandarmi vor acţiona zilnic, la nivelul judeţului Neamţ, pentru ca românii să se poată bucura de mini-vacanţa prilejuită de trecerea dintre ani în condiţii de siguranţă şi linişte publică.

Conform estimărilor organizatorilor, la nivelul judeţului, peste 20.000 de români vor participa la cele 7 evenimente care vor fi organizate în spaţiul public – focuri de artificii, concerte de Revelion ori alte manifestări cultural-artistice din Piatra Neamţ, Roman, Târgu-Neamţ, Bicaz şi Borca.

Pentru a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru descurajarea faptelor antisociale, jandarmii vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde se organizează evenimente, în zonele şi arterele intens circulate, precum şi în zonele aglomerate cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile ori alte medii de interes operativ.

De asemenea, ca urmare a afluenţei de turişti în zona montană, în această perioadă  Jandarmeria Montană şi-a suplimentat efectivele şi a intensificat măsurile de ordine publică, aceştia fiind pregătiţi să acţioneze, zilnic, pentru asigurarea unui climat de siguranţă, în locaţiile turistice, pe traseele montane şi în staţiunea Durău sau să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor de iarnă, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Neamţ face următoarele recomandări:

  • persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”;
  • în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosirii obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice;
  • persoanele care vor alege să îşi petreacă timpul în zona montană să se informeze cu privire la vremea, itinerariile şi condiţiile climatice locale;
  • în caz de accident, să anunţe Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat şi câte persoane au nevoie de ajutor.

Cu ocazia trecerii în noul an, Jandarmeria Neamţ vă urează La mulţi ani!”

 Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.