În noaptea de Înviere voi merge la biserică. Nu m-am hotărât încă la care biserică, dar cel mai probabil voi merge la Biserica ”Buna Vestire” de pe str. 1 Decembrie 1918 din Piatra Neamț. Este biserica în care am fost creștinat, in care m-am cununat și i-am jurat credință veșnică soției mele în fața Dumnezeului nostru. Este biserica unde moșii și strămoșii mei s-au închinat și au trecut apoi la Domnul. Acolo își doarme somnul de veci și mama mea, Dumnezeu să o ierte!, ca și bunicii, străbunicii și răstrăbunicii mei.
Mi-ar fi iertat orice mama mea, și mi-a iertat multe, dar în niciun caz nu ar fi trecut cu vederea și sigur m-ar fi dojenit (așa cum doar o mamă știe să o facă, printr-o privire scurtă, pe sub sprâncene), dacă m-aș fi îndoit vreo clipă de credința nostră. Credința creștin ortodoxă.
Anul trecut a mers. Sau le-a mers. Lor. Neomarxiștilor. Stalin voia dezrădăcinarea popoarelor de la matca lor genetică, prin negarea existentei lui Isus, prin stergerea bisericilor creștin ortodoxe de pe fața pământului. Ne-am confruntat și noi cu asta, au încercat comuniștii sa ne spele creierul. Din Nașterea Domnului au făcut Moș Gerilă și din Înviere au făcut Iepurașul.
Scopul… ar fi vrut o masă amorfă de roboței fără trecut, fără niciun Dumnezeu, fără identitate istorica, fără demnitate, fără strămoși, fără nimic, fără gene. Au încercat să facă și asta prin teroare, prin răpăit de mitraliere și vâjâit de bombe. Nu le-a ieșit, dar planul nu a fost abandonat. A fost doar perfecționat. Prin teroarea dușmanului invizibil. Virusul care ucide.
Spuneam că anul trecut le-a mers. În 2020, Isus a înviat în biserici goale. Democrație, nu? S-au aprins candele la morminte în condiții de clandestinitate. Oamenii săreau gardurile cimitirelor pe furiș, să aibă morții lor lumină. Sub privirile polițiștilor. Le era greu și lor să se erijeze în gardieni ai noii ordini mondiale. Creștinii au înghițit-o și pe asta. Au fost răbdători. Bunul simț al românilor însă, a fost interpretat altfel. S-a tradus în umilință, în supunere.
Nimic mai greșit. Nu, nu suntem umili, nu suntem sclavii nimănui. Sunt pline ATI-urile? Păi ba erau peste 3.000 de locuri, ba doar vreo 1.300. Carantină? Timișoara a intrat in carantină la 6 la mie și a ieșit la 8 la mie. A decretat apoi anticreștinul Arafat că mai rămâne așa vreo 72 de ore. În carantină.
În România NU sunt permise tratamentele cu medicamente care extrermină Sars Cov2. Medicii care explică aplicat că prin scheme de tratament extrem de ieftine și la îndemână, virusul este anihilat în doar câteva ore, sunt ostracizați, sunt puși la stâlpul infamiei de presa ticăloșită și de inchizitorii de la Colegiul Medicilor, care niciodată nu au găsit vinovați în cazuri evidente de malpraxis, dar acum dau verdicte de rele practici în câteva minute, pentru oameni fideli Jurământului lui Hippocrate. În schimb, s-a născut religia vaccinului. Medicamentele cu care se combate virusul nu sunt bune, nu sunt aprobate de UE, trebuie sa ne închinăm vaccinului.
Deci, voi merge la Înviere. Și nu în calitate de jurnalist. Anul trecut am transmis în direct slujba de Înviere din biserica aminitită mai sus, doar ca să-mi fac datoria, pentru că atunci chiar credeam că bisericile goale (doar cu preoți) sunt pentru că luptăm cu virusul. Presa era lăsată să participe la slujbă.
Ei bine, de data asta, voi merge la slujba de Înviere în calitate de credincios creștin ortodox. Voi respecta regulile de distanțare și de protecție individuală. Nu ne mai poate prosti nimeni. Mergem cu toții la Înviere! Înviem și noi odată cu Hristos, sau murim în ignoranță! Amenzi? Să vedem cum reușesc ei să evacueze și să legititmeze zeci de mii de oameni din sute de biserici.
Hristos a înviat! Eu merg la Înviere. Veniți și voi!
Ar putea fi o imagine cu cer şi text care spune „Eu merg la Înviere”
” width=”18″ height=”18″ />
Jan Ionascu şi încă cineva
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.