Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): ”INVEST-PATRIOT, un ambițios program de sprijinire a antreprenorilor locali”

Comunicat de presă: Comisia pentru antreprenoriat și turism din Senatul României a acordat, cu unanimitate de voturi, un raport favorabil demersului legislativ inițiat de Partidul Național Liberal, privind înființarea Programului Național de Finanțare INVEST-PATRIOT. Programul stimulează construcția și modernizarea spațiilor de producție, prestări servicii și depozitare și sprijină, prin unitățile administrativ-teritoriale, antreprenorii locali, în special pe cei din zonele rurale.

Finanțările care pot fi acordate proiectelor sunt cuprinse între 2,5 milioane lei și 12,5 milioane lei, iar bugetul total multianual acordat programului este de 2,5 miliarde lei.

INVEST-PATRIOT reprezintă un demers util și necesar, în condițiile în care numeroși antreprenori se confruntă cu lipsa spațiilor de producție ori de depozitare, mai ales în zonele rurale. Totodată, programul îi sprijină și pe cei care aleg să se întoarcă în România, și care doresc să-și investească capitalul în afaceri. Da, ne dorim să se întoarcă tot mai mulți români acasă, dar important este să le oferim alternative, șansa de se dezvolta, mai ales că mulți vin cu idei și abordări inovatoare. O infuzie de capital în spațiile de producție și depozitare va contribui în mod direct la crearea de noi locuri de muncă, la revitalizarea zonelor rurale și eliminare a discrepanțelor dintre comunități.

INVEST-PATRIOT asigură României o dezvoltare pe termen mediu și lung. O economie puternică la nivel local conduce spre o economie puternică la nivel național, iar în calitate de co-inițiator al acestui demers legislativ îmi reafirm sprijinul pentru sectorul privat, generator de creștere economică. Eugen Țapu-Nazare, Președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.