”Legea offshore votată în Senat, pas decisiv spre independența energetică”, anunta intr-un comunicat de presa senatorul PNL de Neamt, Eugen Țapu-Nazare.

Am aprobat în Senat, cu o largă majoritate, legea offshore. Proiectul a fost depus de Partidul Național Liberal, prin semnăturile premierului Nicolae Ciucă și ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Primele gaze din Marea Neagră vor fi livrate începând cu acest an.

Legea offshore stabilește și un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60%  către statul român și 40%  către investitor. Același cadru fiscal se va aplica și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba  în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatarea va începe în 2024.

Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională.

Legea urmează să fie dezbătută și în Camera Deputaților, unde și acolo există o majoritate stabile și puternică pentru aprobarea cât mai rapidă”, se arata in comunicatul semnat de Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Senat.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.